Cum te pregatesti de iarna? Ce sa ai in vedere pentru confort termic sporit in locuinta

 

Orice inceput de toamna este inselator, intrucat clima este mai calduroasa, dar cu toate acestea in scurt timp se instaleaza temperaturile joase, aducatoare parca de indispozitie, de melancolie. Mai trist decat aceste stari este sa nu ai locuinta pusa la punct din punct de vedere al izolarii, sa nu dispui de un sistem de incalzire corespunzator sau de alte elemente care sa contribuie la asigurarea confortului sporit.

Astazi o sa iti prezint in linii mari aspectele asupra carora trebuie sa iti indrepti atentia cat mai repede cu putinta pentru a te bucura de o temperatura ideala in locuinta, mai ales ca iarna se apropie cu repeziciune.

Sistemul de incalzire – dispui de unul care sa iti satisfaca nevoile pe deplin sau trebuie sa faci o investitie in acest sens? In orice caz, trebuie sa te asiguri ca nu favorizezi pierderile de caldura. Ce fel de combustibil folosesti? Este acesta rentabil din punct de vedere al pretului sau reprezinta unul dintre principalele motive pentru care nu reusesti nicidecum sa faci economii la facturile de incalzire?

Termostatul–ai avut in vedere achizitionarea unui aparat care sa iti permita sa reglezi temperatura si sa o controlezi dupa nevoie si plac? Gandeste-te numai ca atunci cand esti plecat trebuie sa poti mentine un minimum de caldura in interior pentru a nu raci peretii si a putea incalzi rapid locuinta la intoarcere. Spre exemplu un termostat wireless iti permite sa faci modificari de valori indiferent daca esti la cativa kilometri distanta sau poate in alta tara. Este o investitie ale carei costuri se amortizeaza rapid prin economiile pe care le faci, deci ai in vedere o astfel de achizitie.

Izolatia–sper ca stii deja ca fara o izolatie pe masura, sansele de a te bucura de maximum de confort in locuinta si in acelasi timp de costuri reduse la intretinere sunt inexistente. Opteaza pentru un material care sa faca fata cu succes diversilor factori ce ii pot influenta consistenta si rezultatele. Spre exemplu, pentru izolarea peretilor interiori poti opta pentru vata minerala bazaltica pentru ca aceasta nu corodeaza si nici nu poate fi atacata de microorganisme, rozatoare etc. Desigur, ai nenumarate alte optiuni, in functie de locul pe care urmeaza sa il izolezi. Iti recomand site-ul e-izolatii.ro pentru a comanda produse de calitate, ce prezinta un raport excelent cu pretul.

Sistemele de inchidere – deschidere –in cazul in care tamplaria de care dispui nu este PVC sau orice material care te poate asigura ca nu exista pierderi de caldura, atunci ar trebui sa iei masuri inainte sa se instaleze iarna. Cauta o firma despre care stii ca iti poate oferi calitate, dar cu preturi decente, nu exagerate asa cum se intampla de foarte multe ori.

Foarte bine este sa incepi din timp sa faci investiiile necesare pentru a evita aglomerarea cheltuielilor intr-o perioada de timp. Desigur, nu trebuie neaparat sa le faci pe toate deodata. Progresiv insa, iti vei asigura confortul termic de care ai nevoie in locuinta si vei putea sta relaxat, fara grija ca vin facturi mari si nu ai cu ce sa le platesti.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.