Cuperix Serum – Soluția Inovatoare pentru tratamentul cuperozei

Serul anticuperozic Cuperix, un produs dermatocosmetic special conceput pentru a completa rutina de îngrijire a pielii predispuse la cuperoză. Serul are o putere de penetrare mai mare decât cremele Cuperix, datorită dimensiunilor moleculare reduse ale ingredientelor sale active. Acesta țintește în principal vasele de sânge, făcându-le mai puțin vizibile la suprafața pielii.

Cuperix – ser anticuperozic 30ml

Serul se bazează pe ingredientul activ NIO-TROX, o substanță de ultimă generație obținută natural. Produsele Cuperix, inclusiv acest ser, au capacitatea de a:

  1. Scade permeabilitatea capilară;
  2. Sustine microcirculația;
  3. Reduce riscul formării de edeme;
  4. Sustine elasticitatea capilarelor.

Pe lângă NIO-TROX, serul este îmbunătățit și cu Acid Hialuronic, care oferă mai multe beneficii:

  1. Hidratează pielea în profunzime datorită celor trei tipuri de acid hialuronic cu greutăți moleculare diferite, afectând nu doar suprafața, ci și straturile inferioare ale pielii;
  2. Protejează și întărește funcția naturală de barieră a pielii, făcând efectul de hidratare mai persistent și pielea mai capabilă să se apere împotriva poluanților, toxinelor și efectelor îmbătrânirii;
  3. Contribuie la regenerarea celulelor pielii deoarece atunci când pielea este protejată și hidratată, are loc o creștere a producției de celule sănătoase;
  4. Facilitează vindecarea rănilor;
  5. Stimulează producția de colagen, o proteină din piele care menține pielea fermă și elastică;
  6. Păstrând pielea sănătoasă, aceasta devine mai luminoasă și cu un aspect mai tânăr.

În plus, serul conține și glicerină, un ingredient renumit pentru proprietățile sale hidratante.

Cuperoza este o afecțiune a pielii care se manifestă inițial prin înroșirea pielii de pe față și prin apariția unor vinisoare mici, vizibile la suprafața pielii. Inițial, aceste semne pot fi temporare, dar pot deveni permanente în timp și pot chiar duce la apariția unor mici coșuri infectate. Pielea predispusă la cuperoză se încadrează în categoria pielilor sensibile care necesită o atenție specială și produse dedicate.

Cauzele cuperozei pot include:

  • Ereditatea;
  • Pielea uscată sau seboreică;
  • Afecțiuni interne, cum ar fi dilatarea peste limita normală a vaselor de sânge, tulburările endocrine, afecțiunile gastrointestinale, anumite infecții, tulburările de tranzit etc.;
  • Alimentația greșită (produsele picante sau foarte condimentate), băuturile foarte fierbinți, tutunul, consumul de alcool sau anumite medicamente;
  • Ingredientele agresive din produsele de îngrijire a pielii;
  • Schimbările bruste de temperatură;
  • Expunerea la soare și lipsa unui factor de protecție adecvat;
  • Stările emoționale (stresul, emoțiile etc.)​1​.

Semnele cuperozei pot include:

  • Înroșirea pielii în zone precum: nasul, fruntea, pomeții/obrajii, gâtul, bărbia, pieptul;
  • Apariția unor vinisoare la suprafața pielii – acestea apar sub forma unor vene mici și de culoare roșie/ visinie;
  • Alte probleme precum porii dilatați, uscarea excesivă a pielii, descuamarea pielii sau sensibilizarea pielii pot fi, de asemenea, semne care semnalează apariția cuperozei​.

Opțiuni de tratament care pot fi utilizate în cazul cuperozei:

  1. Serul Cuperix de la Eladerm,
  2. Evitarea factorilor declanșatori: Identifică și evită factorii care agravează simptomele cuperozei. Aceștia pot include expunerea la soare, temperaturile extreme, alimentele condimentate, alcoolul, stresul și anumite produse cosmetice sau de îngrijire a pielii.
  3. Produse de îngrijire a pielii: Utilizează produse blânde de îngrijire a pielii, formulate special pentru pielea sensibilă și predispusă la cuperoză. Alege produse fără parfum, fără alcool și cu ingrediente calmante, cum ar fi aloe vera sau extractul de mușețel. Este important să eviți produsele agresive sau iritante pentru a nu exacerba simptomele.
  4. Tratamente topice: Medicamentele topice pot fi prescrise pentru a controla inflamația și roșeața. Acestea pot include creme sau geluri cu metronidazol, azelaic acid sau ivermectină. Este important să urmezi indicațiile medicului și să aplici aceste produse conform instrucțiunilor.
  5. Antibiotice orale: În cazurile mai severe de cuperoză, dermatologul poate prescrie antibiotice orale, cum ar fi tetraciclina sau doxiciclina. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației și a pustulelor.
  6. Terapia cu laser sau lumina intens pulsată (IPL): Aceste proceduri pot fi eficiente în reducerea roșeții și a vaselor de sânge dilatate. Terapia cu laser sau IPL poate necesita mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite.
  7. Tratamentul chirurgical: În cazuri rare și severe, cuperoza poate fi tratată prin intervenții chirurgicale precum electrocauterizarea sau terapia cu laser ablativ. Aceste proceduri sunt utilizate pentru a îndepărta vasele de sânge dilatate sau pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Eladerm, un brand românesc de produse dermato-cosmetice fondat în 2016, își propune să ofere soluții eficiente și accesibile pentru îngrijirea pielii. Fondatorul brandului, Emanuel Lazăr, farmacist originar din Alba-Iulia, a început să producă creme în 2014, răspunzând nevoilor celor cu piele atopică, după ce un produs esențial pentru aceștia a dispărut de pe piață. După trei ani de cercetări, a înființat propriul laborator, creând produse dermatocosmetice la granița dintre medicament și produs cosmetic.

Produsele Eladerm sunt formulate cu ingrediente active care beneficiază de studii clinice pentru fiecare afecțiune în parte și care țintesc anumite probleme ale pielii, cum ar fi excesul de sebum, psoriazisul și deshidratarea. Acești compuși activi sunt încorporați în baze de unguent alcătuite din compuși noi pentru piața românească, oferind produse de înaltă calitate și inovație la prețuri potrivite pentru România

Contact Eladerm

0740.479.504

contact@eladerm.ro

Eladerm pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.