Servicii funerare – Mesajul pentru coroana de flori

Trecerea în neființă a unei persoane apropiate reprezintă un moment de cumpănă în viața noastră. De aceea, ajutorul unei firme de servicii funerare este binevenit într-un astfel de moment. Profesioniștii în domeniu te pot ajuta să organizezi un eveniment conform cerințelor și dorințelor tale. 

Printre cele mai populare omagii pe care le poți aduce decedatului se numără coroana de flori. Aranjamentul poate fi personalizat exact așa cum îți dorești și poți alege și florile din care să fie realizat. Mesajul pe care optezi să îl adaugi reflectă sentimentele pe care le ai, așadar trebuie să te asiguri că faci o alegere potrivită.

Există persoane care au cuvintele la ele, dar și persoane care nu sunt atât de pricepute la formularea unui mesaj. Dacă te regăsești în a doua categorie, atunci noi venim cu o listă de propuneri pentru tine. Funerare Beelsamen iti recomanda variante care pot fi potrivite si care pot fi influențate de gradul de apropiere dintre tine și răposat. Iată o scurtă listă cu propuneri de mesaje:

  • Regrete eterne
  • Sincere condoleanțe/regrete
  • Dumnezeu să te odihnească în pace
  • Vei rămâne veșnic în inimile noastre
  • Te voi iubi mereu
  • Nu te voi uita niciodată
  • Vei rămâne în sufletul nostru

Coroana de flori este decorată cu două panglici. Pe una dintre ele este trecut mesajul la alegere, iar pe cealaltă numele persoanei, familiei, colectivului sau chiar gradul de rudenie cu răposatul.

Desigur, dacă dorești să adaugi un mesaj mai deosebit, o poți face. Nu există o schemă exactă după care ar trebui să te ghidezi. Cel mai indicat este să scrii ceea ce simți. 

Un astfel de aranjament reprezintă un omagiu adus celui trecut în neființă. Astăzi, pe lângă coroana clasică există și variante ceva mai deosebite. De exemplu, poți opta pentru un aranjament floral în formă de cruce. 

Cât despre preț, el diferă în funcție de dimensiunea aranjamentului, dar și de florile utilizate pentru realizarea lui.

Servicii funerare – Obiceiuri la înmormântare

În cultura noastră există anumite obiceiuri care sunt întotdeauna respectate cu sfințenie la înmormântare. O firmă de servicii funerare Bucuresti va ști să te îndrume pe întregul parcurs și să-ți ofere sfaturi despre desfășurarea evenimentului. Astfel, poți respecta tradițiile și poți face totul ca la carte.

Iată câteva dintre cele mai comune obiceiuri la înmormântări:

  • Îmbălsămarea – Imediat după deces, persoana trebuie spălată cu apă călduță, stropită cu aghiasmă și îmbrăcată în haine curate. Mai apoi, membrele îi sunt legate înainte de a fi așezat în sicriu. Mâinile sunt așezate încrucișat la piept, iar sub ele este plasată o icoană sfințită.
  • Priveghiul – El reprezintă modalitatea prin care cei apropiați își pot lua rămas bun de la răposat. Evenimentul poate să fie organizat fie acasă, fie la capela bisericii și are loc în prima și a doua seară după deces. 
  • Înmormântarea propriu-zisă – După cele două seri de priveghi, sicriul este scos din încăpere cu picioarele înainte și condus către locul de veci. Într-un astfel de moment ținuta este obligatoriu neagră. De asemenea, drumul parcurs de la casa decedatului până la biserică și mai apoi la locul de veci va respecta o anumită ordine. Primul din convoi va fi cel care cară crucea ce va fi așezată la capul răposatului. Apoi vor urma cei ce cară coroanele de flori și cei ce poartă icoanele. Preoții sunt următorii, apoi dricul care transportă sicriul și, în cele din urmă, rudele și apropiații persoanei decedate.

Gestionarea unui astfel de eveniment nefericit nu este niciodată ușoară. Tocmai de aceea, o firmă de servicii funerare poate reprezenta ajutorul de care ai nevoie. Echipa colaboratoare te poate îndruma pe întregul parcurs și îți poate oferi cele mai potrivite soluții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.