Totul despre Cazare Sebes la Hotel Leul de Aur

De o importanta istorica in zona transilvaniei, hotelul Leul de Aur din Sebes, a fost construit in anul 1417 fiind si singurul han din zona vechiului targ al sebesului.

Pentru cei pasionati de istorie si o cazare sebes la cele mai inalte standarde va recomand cu drag acest hotel.

Lucruri pe care le poti vizita in Sebes si in imprejurimi:

Cetatea Sebesului

A fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea si inceputul secolului al XV-lea. Se compune dintr-un zid de incinta, lung de 1700 m., in care s-au facut creneluri, metereze si guri de pacura care au ramas bine conservate. Cetatea prezenta patru turnuri de poarta, din care nu se mai pastreaza decat vestigiile celor de pe latura de nord si de vest.

Biserica Evanghelica

Partea veche, in stil romanic, a acestei biserici, exista din timpul invaziei tatare (1241), fiind o bazilica cu trei nave. Nava centrala a fost mult inaltata si boltita in timpul lucrarilor effectuate in secolul al XIII-lea, iar celelalte trei laterale, au fost largite si inaltate in secolul al XIV-lea. Astazi, ele sunt reunite sub un singur acoperis. Vechiul cor romanic a fost inlocuit cu unul gotic de tip hala, acoperit cu bolti care se sprijina pe arce de ogiva. Exteriorul acestei portiuni este decorat cu statui de piatra, baldachine si fiale. In urma lucrarilor de restaurare din anii 1960-1964, a fost marcat in pardoseala corul vechii biserici romanice.

Rapa Rosie

Este situata la doar 3 km de orasul Sebes, pe drumul ce leaga aceasta localitatea de satul Daia Romana, in partea de nord. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha. Peretii sai au inaltimi cuprinse intre 80 si 100 m. Apa ce sapa in lutul colinei in jur de 60 milioane de ani, lasa in urma trecerii ei forme ciudate: coloane, turnuri, piramide, toate de culoare rosiatica. Hauri adanci se deschid in stanga si dreapta, iar apa de ploaie formeaza paraiase sangerii, care se pravalesc in fundul vagunilor cu un zgomot sinistu. Pasarile au sapat in lut zeci si zeci de gauri. Coborarea spre pod, peste apa Secasului atrage atentia asupra tunelurilor sapate de apa de ploaie, care cu timpul se surpa formand santuri enorme.

Turnul studentului

Are forma patrata cu laturile de 5 metri grosime.Are parter si 4 nivele.Denumirea vine de la evenimentul legat de atacul turcesc din 1438,cand intreg sudul Transilvaniei a fost devastat.Din grupul de locatari ce au rezistat pana la sfarsitul bataliei facea parte si un student cunoscut sub numele de studentul din Romos.

Muzeul Orasenesc

Muzeul a fost infiintat in anul 1951 iar din noiembrie 1996, este parte componenta a Centrului Cultural Lucian Blaga din Sebes. Casa Zapolya, care adaposteste muzeul, este monument istoric, datand din a doua jumatate a secolului al XIV-lea, in acea vreme fiind un mic palat ce servea ca sediu Scaunului de Sebes, Dietei Transilvaniei, mai tarziu si ca resedinta a voievozilor Provinciei. Expozitia de arheologie prezinta istoria comunitatilor umane din zona Sebes in epocile neolitica, bronzului, daco-romana, premedievala, medievala timpurie. Cea de istorie cuprinde obiecte si unelte ale breslasilor, arme medievale, intre care amintim ca unicat Sabia calaului (1463); tiparituri vechi. Expozitia de memorialistica este dedicata lui Lucian Blaga (1895 – 1961). Muzeul expune si colectii de etnografie: port popular romanesc si sasesc, mobilier, tesaturi, ceramica specifica zonei (Sasciori si Petresti), icoane pe lemn si sticla (Laz, Lancram, Loman, Rahau) si colectia de etnografie universala Franz Binder, farmacist din Sebes (1820 – 1875). In cadrul expozitiei de stiintele naturii, se gasesc: plante, mineralogie si animale naturalizate din zona. Sectia de arta expune picturi de Sava Hentia (1848 – 1904), nascut la Sebesel.

Casa Weber

Construita in secolul al XVII lea.

Revenind la hotelul Leul de Aur, ii puteti gasi si pe pagina lor de Facebook iar imaginile vorbesc de la sine despre absolut tot ceea ce inseamna o cazare de calitate. Personalul este foarte prietenos, imediat cum intri in acest hotel te simti intr-o atmosfera foarte prietenoasa. Rare au fost cazurile unde am simtit ca sunt acasa stand in acest hotel.

Nu mai vorbesc de incarcatura istorica pe care o acest hotel o are. Pur si simplu te simti ca intr-o calatorie in timp.

Cum ajungeti la Hotel Leul De Aur din Sebes?

Hotelul este situat în centrul orasului Sebeş, din judeţul Alba, la intersecţia DN1 cu DN7, la 50 de km de Aeroportul Internaţional Sibiu, la 15 km de Alba-Iulia şi 60 de km de Municipiul Deva. Situat în inima României, Sebeşul şi implicit Hotel Leul de Aur este locul ideal pentru un popas în călătoriile dumneavoastră.

Coordonate GPS:
45°57’25” N
23°33’59” E

Dinspre Sibiu: înaintaţi pe strada Lucian Blaga care străbate centrul oraşului în sens unic, pe partea stângă veţi găsi hotelul.

Dinspre Deva și Alba Iulia: mergeţi în direcţia Sibiu, la sfârşitul străzii cu sens unic viraţi la stânga înspre Alba Iulia şi în aproximativ 500m pe partea stângă veţi găsi hotelul.

ADRESA: 515800 Sebeș, Str Lucian Blaga nr 8, Județul Alba

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.