Cum sa faci cel mai bun hamburger din carne de vita

                                   Cum sa faci cel mai bun hamburger din carne de vita

Pentru acest articol l-am invitat, poate pe cel mai bun chef specializat in burgeri, Chef Matei Dumitrescu. Chef Matei Dumitrescu a lucrat in cele mai prestigioase grilluri din Europa, experienta dansului bogata fiind castigata in tari precum Elvetia, Statele Unite ale Americii sau America de Sud. Acesta a castigat si nenumarate premii la diferite concursuri internationale de gastronomie.

Mutat recent in Romania, Chef Matei Dumitrescu a acceptat sa ne impartaseasca din secretele unui hamburgher din carne de vita perfect.

Sa presupunem ca avem un eveniment in aer liber cum ar fi o zi de nastere sau un weekend cu familia la iarba verde. In primul rand avem nevoie de o carne de vita de cea mai buna calitate cum ar fi  un Grill Pack ce contine atat carnea pentru gratar dar si cea de burgeri, astfel ai un pachet pe gustul tuturor.

Grill Pack

Sau poate sunteti aproximativ 20 de persoane si doriti carne de vita de cea mai buna calitate si anume angus. Astfel pachetul Party Pack este fix ceea ce aveti nevoie. Toate acestea sunt disponibile si online de la Premium Angus. Ii gasiti online dar si fizic la adresa:

  • Strada Octavian Goga nr. 1
    550370 Sibiu
    România
  • +40 374 941 646
  • info@premiumangus.ro

Acum sa trecem la gatit, nu uitati ingredientele pentru burgerul perfect din carne de vita, astfel vom avea nevoie de urmatoarele: sare, piper, boia de ardei insa va recomand boia de ardei afumat, este pur si simplu minunat. Chifele cele mai buna sunt acelea integrale cu seminte, sunt foarte sanatoase si satioase.

Mai avem nevoie de ceapa, rosii, salata, castraveti murati si cateva felii de branza cheddar pentru cheeseburger. Nu uitati de cateva grame de ulei de masline.

Sa trecem la treaba!

In primul si in primul rand intr-un bol se va turna cateva grame de ulei de masline apoi pe rand, sare, piper, boia de ardei, condiment de hamburger daca aveti. Eu va recomand un condiment de hamburger ce se poate gasi in orice magazin alimentar.

Amestecam aceste ingrediente pana devin o pasta, apoi luam fiecare burger si il ungem pe ambele parti cu acest amestec gustos si ii lasam la macerat pana taiem felii rondele ceapa, castravetii murati, rosiile si salata.

De retinut: salata nu o vom taia rondele ci vom rupe cateva frunze de salata pentru fiecare burger in parte.

Momentul meu preferat, gratarul! Nu uitati sa va desfaceti o bere si puneti carnea pe gratar. Atentie, gratarul nu trebuie sa fie incins! Riscati sa ardeti carnea de hamburger si dupa cum bine stiti, carnea de vita este cea mai buna facauta medium-rare. Astfel devine foarte suculenta, arzand carnea pe gratar riscati sa o transformati intr-o guma de mestecat.

Nu uitati de un vin rafinat la gratarul dvs. Va recomand un vin bun demisec rosu care sa mearga cu bucatele alese de catre dvs.

Revenind la reteta noastra, imediat ce s-a prajit carnea pe gratar, adaugati chiflele pe gratar si prajiti-le la foc mic, aveti grija sa nu le ardeti, apoi adaugati carnea de burger si deasupra una sau doua felii de cascaval. Asteptati ca sa se topeasca cascavalul. Apoi adaugati rondelele de ceapa, castravetii, rosiile. Pentru acest gratar puteti folosi cartofi dulci.

Cartofii dulci se prepara foarte usor pe gratar. Ii spalati foarte bine, ii taiati felii si adaugati putin ulei de masline si praf de usturoi. Amestecati bine incat praful de usturoi sa acopere pe toate portiunile cartofii. Puteti sa ii puneti pe gratar dar acoperiti cu un capac.

Dupa aproximativ 20 de minute ii puteti scoate de la gratar. In caz ca nu sunt facuti ii puteti testa intepandu-i cu o furculita. In caz ca furculita ii patrunde inseamna ca sunt facuti.

In pachetele de carne de vita recomandate mai sus aveti si carne pentru gratar, puteti adauga si carnea de gratar care se asezoneaza la fel ca si carnea de burger. Atentie insa, carnea de vita nu se lasa pe foc foarte mult riscati sa o ardeti sau devina tare precum cauciucul.

Daca aceste sfaturi v-au fost de folos, va doresc distractie placuta la gratar impreuna cu familia si cei dragi voua!

Nu uitati sa ne lasati un comentariu daca ati incercat reteta noastra de burgeri din carne de vita sau orice alt sfat ati avea. Dorim sa avem o comunitate cat mai mare de persone pasionate de a petrece timpul liber in natura.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.