Sentința finală în dosarul Colectiv a fost amânată din nou. Noul termen anunțat de judecători

Curtea de Apel Bucureşti a amânat iar sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”. Noul termen anunțat pentru decizia în acest caz a fost stabilit pentru 12 mai.

De anul trecut, Codul de Procedură Penală îi obligă pe judecători să motiveze pe larg soluția atunci când dau o decizie care vizează restrângerea libertăților inculpaților în dosare, așa cum e condamnarea la închisoare pe executare.

În primă instanță, judecătorii Tribunalului București au decis pedepse de până la 12 ani de închisoare cu executare.

Ultimul termen al procesului a avut loc în decembrie 2021, iar de atunci judecătorii au amânat de mai multe ori pronunţarea sentinţei în acest caz.

În cadrul dezbaterilor finale, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

Citește toată știrea pe: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/sentinta-finala-in-dosarul-colectiv-a-fost-amanata-din-nou-noul-termen-anuntat-de-judecatori-1925733
Dacă vrei să apară știrea ta pe site-ul nostru contactează-ne la: contact@ziarulderomania.ro

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.