Ciolacu: E normal să nu mai avem aceeași creștere economică. România va intra într-o recesiune dacă zona euro va intra în recesiune

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în cadrul unei vizite la Buzău, că România are o creștere economică bună, ținând cont de impactul războiului din Ucraina. Președintele PSD a mai spus că datoria publică a crescut peste 50% pentru că au fost luate împrumuturile din PNRR. „Este și normal ca datoria publică să fie peste 50%”, a spus liderul social democrat.

„E normal în contextul actual să nu mai avem aceeași creștere economică. În România este o creștere economică mai mare decât în zona euro, ceea ce e îmbucurător. Este o creștere bună față de ce se estima să fie cu impactul războiului din Ucraina”, a declarat Ciolacu.

Miercuri, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și-a expirmat optimismul că țara noastră ar putea avea creșterea economică preconizată la începutul anului, deși estimările Băncii Mondiale și ale FMI arată o încetinire a acesteia.

Citește toată știrea pe: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-e-normal-sa-nu-mai-avem-aceeasi-crestere-economica-romania-va-intra-intr-o-recesiune-daca-zona-euro-va-intra-in-recesiune-1913469
Dacă vrei să apară știrea ta pe site-ul nostru contactează-ne la: contact@ziarulderomania.ro

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.