Beneficiile ceaiurilor pentru organism

Inca din timpuri cat mai stravechi ceaiurile au fost si sunt folosite ca si tratamente alternative. Pe langa gustul minunat pe care aceste ceaiuri le au ele sunt si un bun mod de a ajuta in tratamentul diferitelor afectiuni.

Spre exemplu, ceaiul de sunatoare poate ajuta in videcarea a mai multor maladii.

  • Consumat sub formă de infuzie, ceaiul de sunătoare își face efectul în timp.
  • Dacă este recomandat de medic pe perioadă îndelungată, acesta va avea efecte durabile.
  • Ceaiul de sunătoare are un rol benefic în funcționarea sistemului digestiv, tratând cu succes afecțiuni precum ulcerul și unele tipuri de gastrite.
  • Elimină toxinele rămase la nivelul ficatului, devenind astfel adjuvant în detoxifierea organismului.
  • Având în componența sa o substanță terapeutică numită hipericină, ceaiul de sunătoare întărește sistemul imunitar și ne protejează de viruși, bacterii și alte microorganisme.
  • Acționează ca și antidepresiv natural, deoarece contribuie la eliberarea serotoninei, hormonul fericirii.
    În plus, față de medicamente, are beneficiul de a nu conține compuși chimici care să dăuneze organismului.
  • Ceaiul de sunătoare este utilizat și pe post de sedativ, fiind recomandat în tratarea anxietății și a depresiilor.
  • Sunătoarea are efect calmant și ajută la dobândirea unei stări de relaxare, deoarece stimulează producția hormonului numit melatonină.
  • Extractul de sunătoare este benefic și pentru sănătatea pielii, fiind cunoscut rolul de cicatrizant în cazul arsurilor sau a tăieturilor la nivel superficial.
  • Și în industria cosmetică sunt renumite beneficiile extractului de sunătoare!
    Sub formă de loțiuni sau simple comprese, are efect hidratant, ameliorând ridurile și tratând tenul iritat.
  • Un alt rol important al ceaiului de sunătoare este cel diuretic, prin stimularea eliminării apei din organism, care în plan secundar favorizează scăderea în greutate.
  • Acest remediu natural ajută și la îmbunătățirea funcționării sistemului muscular, tratând entorsele și contuziile.
  • Compușii din ceaiul de sunătoare limitează oxigenarea celulelor maligne. Ca atare, putem considera că sunătoarea are chiar și efecte anticancerigene. Va recomandam acest site medical care explica in detaliu beneficiile ceaiurilor.

Sunt si ceaiuri care fac rau sanatatii. Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală: Într-o zi, o cană, două de ceai este foarte bine venită cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai. Au fost situaţii de pacienţi care s-au prezentat la medic cu o anumită patologie şi medicul stând de vorbă cu ei a constatat că băuseră un tip de ceai timp de 5-10 ani şi asta determina anumite reacţii în timp.

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă: Dacă un om consumă un timp îndelungat în mod repetat ceai de sunătoare, după câţiva ani, ceaiul acesta poate induce nişte dureri pe traiectul nervilor periferici şi sigur că aceste dureri nu reprezintă în realitate o boală, ele dispar odată ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatică, cu reumatisme.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală: Muşeţelul este specific în special pentru afecţiunile digestive dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale. Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioada mai mare de 30 de zile.

Ceaiul de coada calului este un excelent remineralizant şi un foarte bun diuretic. Însă nu îl consumaţi în cure mai mari de trei săptămâni.

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală: Această plantă fiind foarte bogată în siliciu, dacă se face exces de coada calului, poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism şi să se formeze ezocstoze.

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă: Principiul acesta străvechi în medicina naturistă, al inducţiei patogenezice, ne dă voie să consumăm timp îndelungat în mod repetat, putem spune zilnic, ceaiuri provenite din fructe pentru că fructele nu sunt plante medicinale, sunt alimente şi fiinţa umană este astfel alcătuită că alimente poate consuma zilnic, dar alimente sau plante medicinale nu poate consuma zilnic.

În timp ce îți savurezi ceașca de ceai vizitează atrag.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.