Importanta unui hosting web de calitate atunci cand iti faci un site

Stam mai mult in casa si petrecem din ce in ce mai mult timp in mediul online, astfel se deschid noi oportunitati de afaceri online. Fie ca iti faci un blog unde iti asterni gandurile, un magazine online unde vinzi produse facute de tine sau importate, un site de afiliere de unde poti castiga bani de pe urma talentelor tale de specialist in marketing. Toate aceastea necesita un serviciu de hosting web de cea mai buna calitate si vom vedea in continuare de ce conteaza atat de mult firma unde iti hostezi siteul.

Pentru incepatori, un serviciu de hosting web inseamna fix spatiul unde fisierele siteului tau sunt tinute. Absolut toate imaginile, filmele, textele trebui sa fie tinute undeva, exact ca si pe un hard extern. A nu se confunda hostingul cu domeniul web. Domeniul web este numele siteului tau ca de exemplu, numesite.ro/.com/.info.

gazduire site

Multa lume confunda domeniul cu hostingul iar diferenta este majora.

Acum ca am stabilit termenii de baza, iata cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi firma de hosting.

Uptime de 99% – adica sa nu pice serverul din 10 in 10 minute altfel oamenii nu vor putea sa-ti acceseze siteul. Un site cazut poate sa iti afecteze afacerea, pierzand potentiali client.

Suportul – cum este suportul, te ajuta cei de la tehnic atunci cand ai probleme? Raspund rapid sau dupa doua – trei zile?

Reputatia firmei – nu vrei ca siteul tau sa fie gazduit la cine stie ce firma de apartament. Cauta firme cu reputatie pe piata, cunoscute.

Pretul – daca platesti prea putin pentru un serviciu de web hosting asteapta-te sa primesc fix de cati bani oferi. Cauta oferte avantajoase insa nu alege cel mai mic pret.

Astea fiind zise astazi vom discuta pe scurt cu o persoana pasionata de afiliere mai exact marketing afiliat. George Stan este pasionat de marketing digital si de curand si-a facut un site de marketing afiliat.

Ziarul de Romania: George, ce inseamna marketing afiliat, pentru cititorii mai putin priceputi in ale internetului.

George Stan, marketer: Pe scurt, o persoana care vinde produse ale unui site sau siteuri si castiga comision din vanzari.

Ziarul de Romania: Cum ai inceput aceasta afacere online?

George Stan, marketer: Am inceput prin vara anului trecut ca si hobby, voiam sa pun in aplicare lucrurile pe care le invatasem la locul de munca actual. A inceput intr-o joaca insa s-a transformat incet intr-un loc de munca part-time.

Ziarul de Romania: Ai un site unde promovezi anumite produse sau cum procedezi?

George Stan, marketer: Am un site dar si o pagina de Facebook unde promovez produsele magazinelor cu care colaborez si de unde castig comisioanele respective. Magazinele ofera un link personalizat pe care eu il distribui pe Facebook sau pe siteul meu, astfel castig comisionul.

Ziarul de Romania: Care au fost primele lucruri pe care le-ai luat in considerare atunci cand ti-ai facut siteul?

George Stan, marketer: In primul rand serviciul de hosting, deoarece siteul meu functioneaza ca si un magazine online, nu imi permit sa am intreruperi din partea serviciului de hosting, de aceea am ales cea mai buna firma de hosting pentru siteul meu. Dupa alegerea hostingului, si credeti-ma ca am fost foarte exigent in aceasta alegere, am cumparat domeniul si am inceput sa scriu si sa adaug produse pe site. Insa cel mai important pentru mine a fost hostingul.

Am cautat un serviciu care sa-mi incarce siteul rapid, suportul tehnic sa fie de calitate si rapid in a raspunde cererilor sau problemelor pe care le-am intampinat, dar si optiunile oferite de catre ei sa fie fix aranjate nevoilor mele. Ulterior rezultatele au venit de la sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.