Domenii pentru afaceri online de success de la gazduire.ro

Domenii pentru afaceri online de success de la gazduire.ro

Pandemia a accelerat mediul de afaceri online si nu numai. Daca la inceputul pandemiei foarte multi afaceristi care isi desfasurau activitatea in offline si-au pierdut clientii, acestia s-au simtit fortati sa schimbe strategia de business.

De exemplu doamna Rodica care vindea produse bio din gradina proprie acum vinde online ba chiar acest lucru a ajutat-o si mai mult deoarece pe internet produsele ei pot fi vandute in toata tara, nu doar intr-un singur oras.

Ba chiar unii dintre fostii angajati HORECA au fost nevoiti sa isi schimbe profesia, unii ofera consultanta online, altii vand diferite produse in sistem de dropshipping samd. In concluzie internetul asa cum il stiam cu totii s-a schimbat enorm. Pana si lanturile de magazine alimentare s-au orietentat catre online unde pot livra clientilor de la legume la diferite produse IT & C.

Aceasta noua schimbare atrage foarte multe personae in zona antreprenoriatului astfel incat pentru a incepe o facere este mult mai usor astazi. De ce? Simplu, unu la mana nu mai ai nevoie de un spatiu fizic, deci cheltuielile cu chiria spatiului sunt fix aproape de zero. Bugetul pe care il salvezi din banii de chirie a unui spatiu comercial fizic il poti redirectiona catre bugetul de marketing spre exemplu.

Am stat de vorba astazi cu Sandu Ionut Marin, proprietar de magazine de articole de pescuit sportiv. Domnul Sandu si-a deschis un magazine online unde ofera clientilor pasionati de pescuit o gama variata de produse.

Domnule Sandu, cum ati inceput aceasta afacere online?

gazduire

Am observat o schimbare in comportamentul oamenilor odata cu inceperea pandemiei, daca inainte romanii preferau sa calatoareasca in excursii in afara tarii odata cu pandemia cand caile de acces  spre alte tari au fost blocate o mare parte a decis sa ramana in tara unde si-au petrecut majoritatea timpului.

Deasemenea o foarte mare importanta a avut-o si impactul psihologic al naturii pe timpul restrictiilor, foarte multi oameni au preferat o iesire in padure, la un lac unde pot pescui, locuri mai retrase decat de obicei. Astfel am decis sa le vin in ajutor cu ustensile pentru o iesire la un lac de exemplu sau chiar si la munte unde se poate pescui nu doar urca pe creste.

Cine v-a ajutat cu magazinul online? Aveati experienta anterioara?

Am lucrat impreuna cu nepotul meu, numele magazinului il aveam deja hotarat, insa pe partea tehnica m-a ajutat el cu alegerea unui serviciu de hosting profesionist, cumpararea unui domeniu si stearea magazinului online. De furnizori si de produsele comercializate pe site m-am ocupat eu.

Domeniu l-am cumarat tot asa la un pret super avantajos tot prin intermediul firmei de gazduire. Sunt foarte multumit de serviciile lor, mi-au raspuns la toate intrebarile pe care le aveam mai ales ca sunt la inceput de drum referitor la partea tehnica care ma cam depaseste la varsta mea, 58 ani, insa cu ajutorul lor am trecut si de partea asta. Pana atunci nu stiam care este diferenta dintre shared hosting sau vps hosting.

Ce planuri de viitor preconizat pentru afacerea dvs?

Pe viitor imi voi deschide un magazin online de produse sportive tot prin intermediul celor de la gazduire.ro referitor achizitia domeniului si al hostingului, restul voi mai vedea pe parcurs. Deocamadata astept sa se mai incalzeasca putin pentru a primi iar clientii pasionati de pescuit, atat amatori cat si profesionisti.

Trebuie sa aveti in vedere ca atunci cand incepi o afacere online este foarte important de unde iti cumperi serviciile de gazduire, deoarece poti pierde client atunci cand siteul nu iti functioneaza la paramatrii optimi. Asa ca pentru toti care doresc o afacere online nu ezitati sa vizitati siteul celor cu care colaborez in prezent.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.