Anul acesta imbunatatesteti cariera prin cursuri engleza pentru afaceri

Un an nou fericit si cu cat mai multe impliniri pe plan sentimantal, finaciar sau al carierei. Continuam seria de mini-interviuri cu diferite persoane din tara care au facut o schimbare de cariera. Interviurile nu sunt limitate doar pe plan profesional, vom incerca sa luam pulsul comunitatii prin cat mai multe interviuri variate.

Astazi vom discuta cu Ramona Szekerli despre cursuri de limba engleza online si modul cum un curs de engleza pentru afaceri i-a fost de folos in pozitia pe care acum o ocupa la companie multinationala de digital maketing.

Ziarul de Romania: Ramona, explica-ne de ce nu a fost de ajuns doar limba engleza pentru cariera pe care tu ai ales-o. Presupun ca stii engleza destul de bine, mai era necesar si un curs de limba engleza pentru afaceri?

Ramona Szekerli, digital marketing specialist: Vorbesc limba engleza fluent, scris plus citit, inca din scoala primara apoi am urmat facultatea de litere unde am continuat tot cu limba engleza la limba principala. Am fost o perioada si in Regatul Unit unde am aprofundat si mai bine aceasta limba. Dupa cum toata lumea stie, limba engleza este limba internationala: limba internationala a afacerilor, conferintele stiintifice, medicale, economice se desfasoara in limba engleza chiar daca unii dintre cei aflati la eveniment dispun si de traducator. Cele mai multe tratate medicale, cercetari si descoperiri tehnologice sunt redactate, editate si imprimate in limba engleza

Existau zvonuri acum ceva vreme ca ar trebui sa invatam limba chineza datorita cresterii enorme din punct de vedere economic al Chinei, eu nu sunt deacord, engleza este si va ramana limba principala internationala.

Ziarul de Romania: De unde ideea de a te inscrie la un curs de limba engleza pentru afaceri?

Ramona Szekerli, digital marketing specialist: In primul rand prin prisma locului meu de munca unde lucrez intr-o echipa mixta, am colegi din toate colturile lumii. Imaginati-va ca ar fi absolut imposibil sa discutam fiecare pe limba lui. Pe langa adaugarea unei competente pe un CV, invatarea limbii engleze pentru afaceri ajuta la dezvoltarea personala, la deschiderea in timpul calatoriei, la cresterea stimei de sine, respectiv la satisfactia personala pe care o confera interactiunile cu persoane din alte culturi sau medii de afaceri de pe intreg globul.

Pe mine un astfel de curs m-a ajutat foarte mult si anume mi-a conferit un plus de professionalism mai ales cand discuti cu personae cu un anumit statut. Stiti vorba aia, in viata inveti continuu, asa a fost si in cazul meu, cu toate ca am calatorit in diverse tari unde se vorbea engleza plus studiile pe care le-am acumulat de-a lungul anilor tot nu m-au ajutat atat de mult ca un curs de business. Chiar erau unele notiuni in limba engleza pe care eu nu le cunosteam.

Ziarul de Romania: Crezi ca inscrierea la cursul online de limba engleza te-a ajutat la locul de munca?

Ramona Szekerli, digital marketing specialist: Mai, sincera sa fiu, da! Chiar m-a ajutat, cum spuneam mai sus, pe langa noii termeni pe care i-am invatat si mie imi place mult sa invat lucruri noi, ajutorul a fost si la negocierea salariului la noul loc de munca. Interviul s-a tinut in limba engleza de catre partenerii din Statele Unite, iti dati seama ca modul profesionist de exprimare m-a ajutat enorm  in negocierea salariului si pentru a-mi impune punctul de vedere.

Ziarul de Romania: Cum s-au desfasurat orele online? Vreo diferenta fata de cele offline?

Ramona Szekerli, digital marketing specialist: Nu am simtit nicio diferenta inafara de faptul ca atat eu cat si profesoara am fost despartite de un monitor. As dori sa profit de aceasta ocazie si sa ii multumesc doamnei Alexandra Butnaru, English & Soft Skills Trainer de la Twinklestar.ro. Pentru cei interesati, mai multe informatii gasiti pe siteul lor la adresa https://twinklestar.ro/cursuri-business.

Ziarul de Romania: Multumesc Ramona ca ai impartasit cu noi aceste informatii de valoare si chiar intereasante pentru cititorii ziarului de Romania.

Ramona Szekerli, digital marketing specialist: Cu mare drag! Daca imi permiti as dori sa las si datele celor de la Twinklestar pentru cei interesati mai ales ca un asemenea curs este un “deschizatori de usi” ca sa zic asa. Twinkle Star are sediul in Soseaua Nationala, nr.5 Parter 700415 Iași iar pagina lor de Facebook o gasiti aici. Pe langa cursul pe care eu l-am urmat ei mai sustin si cursuri de limba engleza online pentru adulti si copii https://twinklestar.ro/cursuri-engleza sau cursuri pentru profesori https://twinklestar.ro/cursuri-profesori .

cursuri de limba engleza

Ziarul de Romania: Multumesc Ramona, in incheiere un mesaj pentru cititorii ziarului nostrum?

Ramona Szekerli, digital marketing specialist: Doresc tuturor cititorilor ziarului un an nou fericit si cu impliniri pe toate planurile. Nu uitati, limba engleza este limba cea mai importanta mai ales daca doriti un loc de munca intr-o companie de renume, cel mai important este sa stapaniti cat mai bine aceasta limba.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.