Cum verifici daca o firma este serioasa?

In vremuri de criza multe firme sunt sau vor fi afectate. Daca esti antreprenor si urmeaza sa-ti asociezi firma cu o alta firma iti recomandam cateva sfaturi utile pentru a nu avea probleme pe viitor cu parteneriatul ales. O singura alegere gresita in alegerea viitoarei firme partenere iti poate crea o multitudine de probleme. In materialul urmator vom discuta pe larg ce sa si ce sa nu faci atunci cand doresti sa te asociezi cu o firma, ce informatii despre firme te ajuta sa iti formezi o parere despre bonitatea acestora si ce site-uri te pot ajuta sa afli detalii ca: date firme, rapoarte bonitate, analize financiare, rapoarte firme.

Un exemplu este siteul risco.ro. Cu o interfata foarte intuitiva, un design placut si foarte usor de utilizat poti afla in mai putin de o secunda daca o firma este de incredere. Ce informatii trebuie sa cauti? Daca ati intrat pe siteul risco.ro stiti deja ca puteti cauta o firma dupa CUI sau CNP. Formularul de cautare se afla fix pe prima pagina. Tot ce trebuie sa faceti este introduceti in campul de cautare datele respective.

Noi am cautat ca si exemplu aceasta firma. Din motive datorate GDPR nu putem afisa un printscreen al companiei respetive.

Odata afisat rezultatul trebuie sa verificam urmatoarele aspecte foarte importante:

1. Datele fiscale ale firmei – Prin datele fiscale ale firmei putem afla cu usurinta daca firma este activa, care sunt actionarii implicati in afacere, profilul firmei. Pentru un potential partener acest pas este extrem de important de verificat.

2. Datele financiare ale firmei respective – Consulta informatiile financiare ale firmei: bilantul contabil, contul de profit si pierdere, indicatorii de lichiditate, de solvabilitate sau de profitabilitate, dar si indicatorii de eficienta a activitatii. Iti vei face rapid o parere despre evolutia firmei respective si vei sti care sunt eventualele riscuri asociate acesteia.

3. Exista dosare in justitie? – Este vital sa stii ce fel de litigii are firma respectiva pentru a intelege cat de sigur este un parteneriat cu aceasta. Pentru a intelege riscurile la care te expui printr-un parteneriat, este important sa monitorizezi constant situatia fiscala, financiara si juridica a firmei respective.

Iata de ce un site ca risco.ro va poate ajuta enorm in stabilirea unui parteneriat. O verificare amanuntita este disponibila tuturor membrilor platformei atat gratuti dar si cu plata. Cu doar 700 lei/an afli imediat si foarte exact situatia oricarui partener analiza grafica si intuitiva a datelor din fiecare raport. Totul intr-un format prietenos si accesibil rapid, pentru a simplifica la maxim sarcina ta.

Siteul risco.ro nu trebuie sa lipseasca din memoria niciunui antreprenor fie el aflat la inceput sau nu. Este de maxima importanta sa verificati cele trei aspecte mentionate mai sus pentru a evita eventualele probleme intr-un parteneriat. Mai ales ca in vremuri de criza s-ar putea ca nu toti potentialii parteneri sa fie seriosi. De aceea este bine sa aveti o plasa de siguranta.

Daca v-am convins, va invitam sa vizitati platforma risco.ro, faceti un test verificand un CUI al unei firmei si veti vedea cat de complexe sunt rapoartele oferite de catre aceasta platforma.

Siguranta in afaceri inainte de toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.