Cum mi-am crescut cifra de afaceri prin optimizare SEO

Pentru cei care nu stiu ce inseamna optimizarea SEO si cum functioneaza, va recomandam acest articol care explica pas cu pas ce este aceasta strategie online. In ultima vreme foarte multe afaceri s-au orientat catre mediul online unde concurenta a crescut la cote mari. Chiar si inainte de pandemie era o concurenta mai ales intre marile magazine online iar daca cineva abia isi deschidea o afacere in mediul online avea si inca mai are are nevoie de o echipa de experti in optimizare SEO.

Pe intelesul tuturor vom explica astazi pas cu pas cum functioneaza SEO sau search engine optimization. Sa luam un exemplu: Mihai isi deschide un magazin online de haine, are totul pus la punct, buget de marketing, SEO pe scurt o afacere gata sa vanda. De cealalta parte magazinele online mai vechi pe aceaasi nisa au investit deja in SEO si servicii conexe si apar in primele rezultate ale motorului de cautare Goolge. Un cumparator intre pe Google si cauta blugi de culoare rosie, in primele rezultate nu va apare magazinul lui Mihai ci concurenta.

Aici intervine ajutorul firmelor specializate in optimizare SEO. Desi la prima vedere pare un proces simplu, o strategie de SEO pentru o afacere online necesita foarte multa munca cum ar fi: un studiu de piata, studiul concurentei, cautare cuvintelor cheie potrivite pentru firma respectiva samd. Acest timp consumat pentru un antreprenor ar insemna pierderea unei bune parti de profit. De ce? Deoarece fara ajutorul unei echipe specializate in optimizarea SEO, Mihai, exemplu nostru din acest articol, ar trebui sa invete de la zero ce inseamna SEO. De la cursuri ce tin ore intregi, studii de caz, cumpararea unor tool-uri care sa il ajute, deci foarte mult timp investit in studiu, poate chiar luni bine, timp in care Mihai ar fi putut sa isi dezvolte afacerea prin gasirea de noi furnizori sau parteneri.

Cum poate SEO sa iti creasca cifra de afaceri?

Daca ai un magazin online sau orice alt tip de afacere, optimziarea SEO te poate face vizibil in motorul de cautare Google. Pe langa sansa de a depasi concurenta in rezultatele cautarii poti foarte usor sa castigi si vizibilitate pentru potentialii clienti. Poate nu toti oamenii vor cumpara de la tine insa vei ramane ca si rezultat in mentalul lor colectiv, astfel ai o sansa in plus la o reclama.

O oprimizare SEO buna iti poate aduce si un trafic ridicat pe siteul afacerii tale ceea ce inseamna mai multa expunere deci mai multi clienti.
De retinut, SEO nu se face de pe o zi pe alta, rezultatele vor fi vizibile dupa o perioada mai lunga de timp. Unele afaceri in functie de concurenta au vazut rezultate dupa 3 luni altele dupa 6 si altele chiar si dupa 6 luni. Important este sa nu te dezamagesti atunci cand pleci la drum.

Un alt avantaj al optimizarii SEO este acela ca siteul tau va fi unul respectat, ca sa zicem asa, cu cat esti mai vizibil in Google cu atat castigi increderea potentialilor clienti. Bine, totul depinde si de siteul pe care il ai, conteaza foarte mult designul, viteza de incarcare a siteului tau, textul de pe site sa fie vandabil ori experienta vizitatorului pe site sa fie cat mai placuta. Insa aceste aspecte se pot discuta intr-o intalnire cu echipa de experti seo. Ei te vor ghida pas cu pas in cresterea afacerii tale. Tot ce trebuie sa faci este sa discuti clar, ce obiective ai, unde vrei sa ajungi cu afacerea si neaparat trebuie sa ai rabdare. Rezultatele vor veni garantat.

Daca acest articol a fost de interes pentru dvs. va invitam sa ne lasati un comentariu in sectiunea de comentarii la acest articol. Suntem mai mult decat curiosi sa aflam si opinia dvs. legata de acest subiect.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.