Am fost cu IriTravel in cea mai frumoasa vacanta din viata mea

Profesorul universitar Vasile Pancu de la Facultatea Danubius din Galati, autor a numeroase carti de specialitate, ne povesteste in exclusivitate pentru Ziarul din Romania, despre unul dintre cele mai exotice locuri atat de aproape de tara noastra. Nu, nu ne referim astazi la Bulgaria sau Grecia ci la Turcia. Marmaris este o destinatie foarte apreciata de catre turistii din toate colturile lumii. Are o incarcatura istorica nemaipomenita iar peisajele sunt parca dintr-un colt de Paradis.

Ziarul de Romania: Buna ziua, domnule profesor Pancu, inainte de toate ne puteti povesti putin despre Marmaris ca si istorie?
Prof. Vasile Pancu: Cu mare drag, Peninsua Marmaris, are o foarte mare importanta in istoria Turciei, inconjurata de vechiul oras al Turciei, impresioneaza prin arhitectura sa unica. Malul marii mai este incununat si de castelul construit de Suleyman Magnificul (desi se spune ca si Alexandru cel Mare ar fi gasit aici o constructie care proteja zona de invadatori). Cocotat pe deal, este destul de usor de gasit, mai ales ca este semnalizat foarte bine pe stradutele inguste care urca şerpuitor. Este un loc minunat pentru turisti cat si pentru cei pasionati de istorie.

Ziarul de Romania: Ne puteti da cateva exemple de obiective turistice?
Prof. Vasile Pancu: Recomand cu cea mai mare caldura tuturor turistilor care merg in Marmaris sa viziteze Castelul Marmaris, despre care am vorbit mai sus, Icmeler, o asezare la 10 km de Marmaris, renumita pentru apele sale minerale. Ruinele de la Knidos, ce se fac remarcate prin atentia deosebita la detalii. Mugla, un altar al mostenirii arhitecturale turcesti. Pamukkale care inseamna „castelul de bumbac”, o asezare protejata de catre UNESCO. Plaja Folk, locatie preferata atat de localnici cat si de turisti. Uzunyali – Long Beach care se intinde pe 10 km de coasta, un loc de vis, va spun sincer.

Ziarul de Romania: Mai sunt si alte locuri care merita mentionate?
Prof. Vasile Pancu: Desigur! Marmaris in sine este un colt de Paradis, cred ca nu as avea atat timp si nici dvs. atat spatiu pentru a enumera toate minunatiile din acest loc. Insa va mai pot da cateva exemple. Pentru cei interesati de un sejur in Marmaris le recomand, pe langa, locurile enumerate mai sus sa viziteze si: Plaja Turunc, unde serviciile si curatenia sunt absolut impecabile. Plaja Cleopatra din insula Sedir, celebra pentru nisipul alb efectiv iti da senzatia ca mergi pe un nor alb. Va dati seama ce frumos poate fi in contrast cu marea si cu cerul albastru. Un vis. Pentru iubitoarii de testoase le recomand Plaja Iztuzu. Pentru transportul in comun sa stiti ca exista minibusuri, se poate merge cu taxiul sau se poate inchiria o masina. Fiecare persoana cum prefera. Turcii exceleaza ca capitolul servicii.

Ziarul de Romania: Ne puteti povesti cum a fost pentru dvs. sejurul in Marmaris?
Prof. Vasile Pancu: Intamplare a facut ca sotia mea sa ramana insarcinata fix inainte de a pleca in vacanta la Marmaris. Pentru noi a fost o binecuvantare sarcina sotiei mai ales ca ne chinuiam de cativa ani sa avem copii. Nu am mai stat pe ganduri, am plecat in acest sejur deoarece vom sta acasa dupa ce va veni pe lume copilul.

Ziarul de Romania: Felicitari domnule profesor! Sa fie sanatos! Cum v-ati simtit, cum au fost serviciile?
Prof. Vasile Pancu: Va multumesc din suflet. Cum sa ne simtim, nu avem cuvinte chiar a fost un sejur de vis. O relaxare meritata dupa un an de restrictii. Cum spuneam si inainte, turcii sunt experci in servicii, in turism. Am reusit sa parcurgem doar cateva destinatii dintre cele enumerate mai sus. Motivul fiind faptul ca nici nu am vrut sa afectam cumva sarcina sotiei deci ne-am cam limitat la locurile din zona Marmaris. Oricum Plaja Cleopatra a fost preferata noastra dintre toate locurile. La capitolul servicii ne-am simtit pur si simplu rasfatati de catre personalul resortului. Pe aceasta cale as dori sa multumesc si agentiei de turism IriTravel, efectiv au avut grija sa avem o vacanta superba. Personalul acestei agentii a fost super amabil, a avut grija ca toate documentele si comunicarea sa fie perfecta.

Ziarul de Romania: Chiar voiam sa va intreb daca ati plecat printr-o agentie de turism.
Prof. Vasile Pancu: Da, cum spuneam cei de la IriTravel ne-au ajutat cu absolut toate demersurile, noi am facut rezervarea pe siteul lor dar ii puteti gasi si la numarul de telefon +40 (21) 6500154 mai multe detalii puteti afla si prin intermediul paginii de contact al agentiei. Va asigur ca nu veti regreta o secunda pentru ca sunt intr-adevar niste profesionisti. Nu stiu exact daca exista premii in domeniul agentiilor de turism dar daca exista va spun sincer ca aceasta agentie de turism merita locul intai cu felicitari.

Pentru turistii pasionati de istorie recomand cu cea mai mare incredere o vacanta in Marmaris, Turcia. Incarcatura istorica a acestei zone este uimitoare, asta pe langa vacanta de vis si relaxarea care vine la pachet.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.