Se fac angajari pentru ingrijire batrani Germania

Vesti bune pentru persoanele din Romania specializate in asistenta si ingrijirea persoanelor varstnice, Germania are nevoie de cat mai multa forta de lucru pentru a ingriji batrani la domiciliu. Deasemenea se cauta si asistente medicale in Germania iar salariile sunt foarte generoase.

Se ofera cazare la domiciliul persoanei care trebuie ingrjita plus suport din partea familiei pacientului acolo unde este nevoie. Tot ce va trebuie este fix dorinta de lucra si dragostea pentru persoanele in varsta. Redactia Ziarul de Romania a luat legatura cu una dintre romancele plecate pentru a ingriji batrani in Germania. Doamna Raluca Baiescu are 50 de ani si este din Timisoara si de patru ani lucreaza ca si ingrijitoare pentru persoane varstnice in Germania.

Ziarul de Romania: Buna ziua doamna Baiescu, cum ati ajuns ca si ingrijitoare in Germania?
Raluca Baiescu: Eu am lucrat si in tara la un azil de batrani timp de mai bine de 20 de ani insa situatia materiala m-a determinat sa-mi iau inima in dinti si sa plec peste granita. Deci m-a ajutat si experienta din tara ca ingrijitoare batrani germania pentru a gasi un loc de munca in Germania. Din cate stiu nu este neaparat sa fi lucarat in tara ca si ingrijitoare, important este sa faci munca asta cu pasiune, sa iti placa sa lucrezi cu batranii si sa fii o persoana foarte implicata, muncitoare si astfel vei reusi.

Ziarul de Romania: Cum a fost prima impresie la noul loc de munca? Presupun ca v-ati acomodat mai greu fiind vorba de o tara straina si de alta limba?
Raluca Baiescu: Cu limba germana m-am descurcat deoarece aveam cunostinte de baza, puteam conversa la un nivel cat de cat sa ma inteleg cu oamenii, restul am invatat pe parcurs. Practica si nevoia te invata cum s-ar putea spune. A fost mai greu cu schimbarea peisajului, oameni noi, obiceiuri si culturi diferite, mi-a trebuit cateva luni ca sa ma adaptez, acum dupa mai bine de 4 ani pot sa spun ca Germania imi este ca a doua casa.

Se fac angajari pentru ingrijire batrani Germania

Ziarul de Romania: Ce probleme ati intampinat referitor la ingrijirea persoanei varstnice?
Raluca Baiescu: Ca in orice meserie in care lucrezi cu oamenii in special cea de ingrijitoare de persoane varstnice, va zic sincer, nu este usor, pana la urma raspunzi de integritatea persoanei de care ai grija. Este putin stresant mai ales daca esti la inceput insa cu timpul experienta isi spune cuvantul. Eu, de-a lungul a celor patru ani petrecuti in Germania ca si ingrjitoare am avut parte de diferiti varstnici, nu pot sa zic ca a fost usor insa cu ajutorul bunului Dumnezeu am reusit sa am grija si sa fie totul in regula.

Ziarul de Romania: Un caz aparte pe care vreti sa ni-l povestiti?
Raluca Baiescu: Da. Imi amintesc ca in urma cu 2 ani am lucrat la o batranica cu dementa, se intampla ca seara sa se treazeasca din somna si sa-mi spuna ca merge sa se marite desi avea 80 de ani. Va dati seama ce munca de lamurire trebuia sa duc cu ea ca nu se marita nimeni in seara respectiva. Ori am avut un caz in care un batran spunea ca doreste sa mearga acasa desi era acasa. La fel conteaza cum raspunzi in asemenea situatii, nici nu vrei sa ii panichezi deoarece bolile batranetii nu sunt tocmai usoare si pana la urma toti ajungem acolo vrem nu vrem imbatranim.

Ziarul de Romania: Acum sunteti in vacanta in Romania, aveti de gand sa va intoarceti in Germania pentru a ingriji batrani?
Raluca Baiescu: Da, sunt in vacanta in tara pentru trei saptamani insa intentionez sa ma intorc in Germania, inca nu stiu sigur deoarece nora mea a nascut un baietel si as vrea sa-i fiu alaturi atat ei cat si fiului meu. Nici nu stiti cat ma bucur, sunt bunica a trei nepotei, mandria mea. Chiar pentru ei pun deoparte banii pentru viitorul lor ca eu am facut destule pentru mine in viata asta insa ei au cale lunga in viata de acum inainte.

Ziarul de Romania: Intr-advar niste cuvinte foarte frumoase. Cum vedeti viata de ingrijitoare a persoanelor varstnice?
Raluca Baiescu: Buna intrebare, va spun sincer, conteaza foarte mult si de la persoana la persoana. In aceasta meserie, cum spuneam si mai sus, conteaza foarte mult dedicarea si dragostea fata de semeni. Daca faci aceasta meserie doar pentru bani mai bine renunti ori iti cauti in alta parte. Sa stiti dvs. ca batranii sunt foarte afectivi, au nevoie de atentie, au nevoie de ajutor, sa le fii alaturi precum copii, iar cine nu este dispus sa ofere si dragoste pe langa munca va avea foarte mult de castigat si foarte multe satisfactie va avea.

Ziarul de Romania: Spuneti-mi daca ati putea intoarce timpul ati mai alege aceasta meserie iar?
Raluca Baiescu: Cu sinceritate va spun ca, da! Cu toata sinceritatea, as alege iar aceasta meserie. Pentru mine este o meserie nobila, la fel cum este oricare meserie de altfel insa pentru mine aceasta meserie m-a facut mult mai empatica, mai buna si mi-a aratat ce inseamna dragostea fata de semeni.

Ziarul de Romania: La final un sfat pentru cei/cele ce vor sa lucreze ca ingrijitoare de persoane varstnice.
Raluca Baiescu: Fiti sinceri, respectati persoana de care aveti grija, ascultati-i si ajutati-i atunci cand au nevoie de ajutor. Fiti mereu alaturi de ei. Nu este o meserie usoara insa cu timpul totul va deveni rutina, veti capata experienta si apoi satisfactia va fi pe masura.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.