Marea Britanie. Criza de muncitori și șoferi de camion a aruncat în aer prețurile după Brexit

Costul materialelor de construcție a crescut cu 20%, agravând problemele cu care se confruntă industria în valoare de aproximativ 117 miliarde de lire sterline.

Criza de muncitori și livrările întârziate în Regatul Unit, din cauza crizei de șoferi de camion, alături de o criză globală în domeniul materialelor de construcții și noua birocrație generată de Brexit, pun piedici proiectelor de construcții din Marea Britanie și alimentează creșterea prețurilor, avertizează companiile din domeniu.

Multe companii mai mici de construcții, care reprezintă aproximativ 90% din acest sector, se văd nevoite să oprească proiectele.

Constructorul de case Berkeley este ultima dintr-un șir de companii din domeniu care au avertizat cu privire la impactul presiunilor inflaționiste asupra costului materialelor de construcție.

Construcțiile reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul Marii Britanii, iar întârzierile proiectelor ar putea avea un „efect serios asupra redresării economice, în cazul în care companiile de construcții nu finalizează rapid proiectele”, a spus Andrew Goodwin, economist-șef la firma de consultanță Oxford Economics.

„Dacă oamenii nu mai fac lucrări de construcții pentru că știu că vor întâmpina întârzieri, acest lucru va începe să aibă un efect vizibil asupra economiei în general”, a spus Goodwin.

Acest lucru ar putea submina încrederea oamenilor și i-ar putea determina să nu mai cheltuiască bani pentru renovări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.