Ce trebuie sa stii despre foraje si despre firma care iti executa forajul

Decizia de a opta pentru o firma care realizeaza un foraj se impune ca o necesitate. Pentru cei care locuiesc in zone in care reteaua de apa potabila a orasului nu s-a extins inca, forajul este singura optiune de a avea apa potabila curenta. In acest sens, vei gasi pe piata locala – de obicei este mai usor sa te raportezi la cei din imediata apropiere – mai multe firme care presteaza astfel de servicii. Cum stii sa faci alegerea buna?


Daca crezi ca firma de forare iti va face doar gaura in sine in pamant, atunci poate ar trebui sa te informezi despre Ecodrillforaje. Acestia mentioneaza despre faptul ca beneficiarul ar trebui sa se informeze si sa stie ce tip de foraje sunt in preajma si la ce adancime este apa in acele cazuri. In rest, ei se vor ocupa de tot ce tine de executie, de analiza solului, de alegere a tipului de tehnica, pana la rezultatele finale.

Te las pe mana expertilor – ce poate merge rau


Sunt riscuri si situatii care din cauza unei abordari gresite afecteaza calitatea lucrarii. Nu ar trebui sa se intample asta, daca vei colabora cu specialisti, cu experti in domeniu, cu o echipa ce are pregatirea necesara.


Spre exemplu, daca nu este folosit pietrisul margaritar corespunzator va rezulta intr-un foraj care da nisip. In plus, alegerea tipului de pietris trebuie sa fie conforma cu tipul de acvifer. Daca acesta este format din nisip cu pietris, se va folosi pietris margaritar de 2-4 mm.


De asemenea, va conta debitul de exploatare, un aspect ce trebuie determinat de la bun inceput. Trebuie spus ca daca se va folosi un debit mai mare decat cel optim calculat pentru putul tau, nisipul din stratul acvifer va fi purtat in foraj pentru ca va exista o viteza prea mare de curgere a apei.


Iar in ceea ce priveste calitatea apei, dupa executia de foraj, este nevoie de o analiza. O firma profesionala va realiza si acest lucru, pentru ca beneficiarul sa aiba totul pregatit pentru exploatare. O analiza a apei iti va arata si daca mai este nevoie sa montezi ceva filtre, daca este cazul sa reglezi duritatea apei, sa o filtrezi de mangan, fier etc.

Cu ce te poate ajuta Ecodrill


Echipa in cauza poate executa foraje de mare si medie adancime. Gratie unor echipamente complexe si a oamenilor bine pregatiti, acestia pot aplica mai ales doua dintre tehnicile dificile si anume forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid si forajul uscat cu ciocan de fund.


Ecodrill poate executa foraje destinate nu doar puturilor de apa, si pentru instalarea pompelor de caldura de asemenea, pentru prospectiuni, consolidari, micropiloti sau prelevari de sol. Afla mai multe despre cum poti colabora cu acestia si ce avantaje rezulta din asta, din cadrul paginii lor, ecodrillforaje.ro. Nu te astepta sa gasesti si o lista de preturi aici, intrucat fiecare lucrare este diferita si nu exista un pret standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.