Închirierea unei mașini în timpul iernii

Când închiriați o mașină intr-o zona cu vreme de iarnă, compania de închirieri auto vă va oferi kitul de care aveți nevoie pentru a vă menține în siguranță pe drum. Acesta se numeste kit de iarna , care uneori are o taxă de specifica.

Costul extra consta in adăugarea de anvelope de iarnă, lanțuri de zăpadă la mașina dvs. de închiriat. Un pachet de iarnă este conceput pentru a vă menține pe dumneavoastră, pe pasagerii dvs. și autoturismul în siguranță în locuri înzăpezite sau înghețate.

Pachetul de iarna poate fi opțional sau obligatoriu și, uneori, vi se va cere să plătiți pentru acesta. Toate acestea variază în funcție de unde și când vă închiriați mașina.

Cum voi sti dacă am nevoie de echipament de iarna?

Atunci când rezervați mașina dvs. de închiriat online, veți vedea dacă kitul de iarna este inclus în călătoria dvs. Dacă este obligatoriu, este posibil să fie deja inclus în prețul de închiriere sau s-ar putea să observați că va fi adăugat gratuit. Dacă nu sunteți sigur dacă vremea va fi cu zăpadă atunci când ajungeți, nu vă faceți griji nici despre asta. Personalul de la fața locului înțelege domeniul și va ști de ce aveți nevoie.

Când și unde se întâmplă acest lucru?

Kitul de iarna este obligatoriu daca veti calatori in zone cu gheata sau sapada, cum ar fi în Elveția și Austria, sau în apropierea statiunilor de schi și în zonele muntoase. Dacă inchiriati o mașină într-un loc montan sau undeva unde zăpada și gheața sunt obișnuite, mașina dvs. va veni echipată pentru călătoria ce urmeaza sa fie facuta. Acest lucru va fi garantat de către firma de închirieri auto , deoarece kitul de iarna este adesea o cerință legală în zonele cu zăpadă.

Un aspect important al condusului pe timp de iarna este legat de tipul de tractiune al masinii inchiriate. Este de preferat sa optati pentru o masina cu tractiune fata sau, daca este posibil, cu tractiune integrala. Tractiunea pe rotile din spate poate fi periculoasa pe drumurile alunecoase, existand un risc suplimentar de pierdere a controlului autoturismului in situatii limita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.