Inceputul incitant al tipăririi

Cea mai veche formă de instrument de imprimare dezvoltată de omenire a apărut sub formă de garnituri de cilindri din pietre, sticlă și ceramică. Mai întâi produsă în Susa în Iranul antic și orașul sumerian Uruk din Mesopotamia, acum mai mult de 5500 de ani, aceste obiecte cilindrice mici au fost gravate cu texte scrise și scene care ilustrează oameni și animale. Cilindrii au fost laminați pe bucăți de tablete de lut, astfel încât gravurile să poată fi imprimate pe ele. Aceste table de lut, care adesea serviseră funcții sociale sau administrative importante, au fost printre primele documente produse vreodată de oameni.

Fast forward în secolul 21 și se va constata că acest instrument antic, imprimanta color a înflorit și s-a dezvoltat într-o serie de tehnologii moderne care definesc viețile oamenilor și modelează astăzi lumea. De la tehnicile de imprimare durabile din punct de vedere ecologic la tehnologiile 3D de tipărire, care democratizează procesul de fabricație în moduri care nu au fost văzute niciodată, tipărirea a ajuns, cu siguranță, departe de sigiliul și de începuturile argilei.

Odată cu trecerea anilor, tehnologiile de imprimare vor continua să evolueze. Ce înseamnă viitorul pentru industrie? Iată câteva evoluții noi și schimbări de paradigmă cu care ne putem aștepta cu toții.

Oamenii din zilele noastre devin tot mai conștienți de problemele de mediu și de impactul negativ al culturii consumului nepăsător. Pe măsură ce această tendință continuă, vom vedea că reglementările pieței se înăspresc în multe jurisdicții din întreaga lume.

Legislațiile noi vor favoriza practicile de imprimare mai durabile din punct de vedere ecologic, inclusiv reciclarea și remodelarea cartușelor de imprimare și a produselor din hârtie pentru a devia majoritatea hârtiei nedorite, a materialelor plastice, a metalului și a substanțelor chimice departe de fluxul de deșeuri. Estimările curente arată că aproximativ 400.000 de tone de deșeuri pot fi ținute in depozite în fiecare an, doar dacă se reproiecteaza cartușele de imprimantă în loc să fie produse altele noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.