Ce spun specialistii despre lacul de unghii?

Odata ce unghiile sunt o parte din rutina zilnica la care contribuie cosmeticele pentru multi, ar trebui sa ne intrebam daca unele dintre substanțele chimice folosite pentru a crea lacuri de unghii moderne sunt toxice. Aflați ce ingrediente să evitați și ce mărci sa omiteți din gama lor. Chiar dacă produsele dvs. de îngrijire a unghiilor sunt etichetate netoxice, aplicați-le numai în zone bine ventilate și nu inhalați vaporii.

Istorie

Metodele de colorare a unghiilor pot fi documentate pe parcursul istoriei produselor cosmetice. Egiptenii vechi, probabil, au vopsit unghiile cu henna. Lacul de unghii de astăzi este aproape în întregime o invenție din secolul XX.

Compoziţie

Lacul de unghii modern este format din patru ingrediente de bază. Nitroceluloza sau nitratul de celuloză este agentul de formare vâscos bazic. Se adaugă rășini și plastifianți pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Pigmenții și alți agenți de colorare completează curcubeul culorilor pentru un lac de unghii Expert Nails.

Toxinele

Imbunatatiri ale secolului XX pentru metodele de colorare a unghiilor vin cu un pret. Solvenții și plastifianții din vopselele de unghii sunt adesea toxici. Ingredientele de interes special includ toluen, acetat de butil, acetat de etil și ftalat de dibutil. Nu vă vor face niciodată rău când vă aflați pe unghii, dar dacă sunteți ingerați sau inhalați, vă pot face foarte bolnavi sau chiar vă pot ucide.

DBP nu s-a dovedit în mod concludent că este dăunătoare, iar mai multe grupuri se împotrivesc reputației sale în creștere. Cu toate acestea, Uniunea Europeană a interzis DBP de la produsele de îngrijire personală vândute în Europa. Nu există astfel de interdicții în Statele Unite, dar unele saloane îndepărtează în mod voluntar produsele din DBP care ajung din rafturile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.