Transporturi rutiere grele

In ceea ce privește transportul rutier, încărcăturile excesive și peste dimensiuni sunt cele care depășesc limitele standard sau greutatea standard pentru o anumită porțiune de drum, autostradă sau altă infrastructură de transport. Restricțiile includ factori precum sarcina pe axă, înălțime și lățime.

Vehiculele care depășesc limitele legale necesită un permis special care le permite să călătorească pe șosea. Permisul poate include restricții precum ziua și ora din zi, când vehiculului i se permite să călătorească, traseul pe care trebuie să îl urmeze și dacă trebuie sau nu să il însoțească o mașină pilot sau o escortă.

În Statele Unite, spre exemplu, o încărcătură excesivă este orice vehicul, încărcătură sau combinație de autovehicul și o încărcătură mai mare de 2.59m. Fiecare stat are cerințe diferite în ceea ce privește înălțimea, deși, în majoritatea statelor, care este de 4.11m în înălțime.

În ceea ce privește greutatea, nu există o limitare maximă a încărcăturilor super-grele. În mod tipic, vehiculele sau încărcăturile cu greutate de peste 40 de tone brut sunt considerate transporturi grele și, prin urmare, necesită un permis special.

Deoarece nu toate drumurile se pot ocupa de încărcături grele, trebuie luată în considerare rutarea. Expedițiile pot necesita, de asemenea, mai multe axe pentru a distribui greutatea în mod egal, astfel încât să nu se deterioreze pardoseala.

             În plus, multe state solicită ca încărcătura să fie considerată „necondiționabilă” pentru a putea beneficia de o autorizație. Asta constă dintr-un obiect care nu poate fi împărțit în bucăți mai mici. Unele state permit încărcări divizibile.

Știind cum să se ocupe de considerentele legale, cerințele de autorizare și provocările tehnice de a trage o încărcătură grea sau dimensională este esențială pentru a avea un transport reușit.

Avem atât echipamentul, cât și know-how-ul pentru a face față aproape oricăror sarcini super-grele sau dimensionale pe care le puteți arunca la noi.

Combinația noastră de platforme cu două benzi, cu mai multe benzi și cu capabilități de tip beam și dolly ne permit să îndeplinim cerințele de permise de stat și de punți. În plus, personalul nostru de înaltă calificare colaborează îndeaproape cu inginerii de pod și de drum pentru a dezvolta, proiecta și gestiona mișcarea dvs., indiferent dacă este intrastat sau în întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.