Cum este posibil ca un aparat de aer condiționat să răcească și să încălzească casa?

Este posibil să  răcească și să  încălzească casa dacă aveți sistemul de climatizare potrivit: un aparat de aer condiționat cu ciclu invers. De asemenea, poate filtra și dezumidifica aerul din casă. S-ar putea să va întrebati cum e posibil. Când un aparat de aer condiționat funcționează pentru a vă răci casa, aerul cald din casa dvs. este tras în aparat și este trecut peste un agent frigorific. Acesta răcește aerul. Apa este apoi pompat înapoi în casa dvs., scăzând în mod eficient temperatura internă. Între timp, agentul frigorific absoarbe căldura din aer, încălzind-o până la punctul în care se evaporă și devine gaz de înaltă presiune. Gazul este pompat în spatele casei, permițându-i să se răcească și să se recircaleze înainte de a curge din nou în interior, pentru a porni din nou întregul proces.

Veți descoperi că multe instalații de climatizare cu sistem duct Daikin de 12000 btu și split au o funcție de ciclu invers în zilele noastre.

Care este diferența dintre un sistem duct și un split? În general, un aparat de aer condiționat este alcătuit dintr-o bobină externă, un compresor și o unitate de ventilator (condensator). În timp ce aparatele de climatizare duble și divizate împărtășesc aceste componente de bază, modul de configurare a aparatului diferă destul de mult. De exemplu, cu un sistem ductat, toate părțile componente sunt în general adăpostite împreună în aceeași unitate în spațiul de acoperiș. Aerul răcit este circulat în întreaga casă printr-o serie de conducte ascunse în spațiul de acoperiș. Aceste canale alimentează aerul răcit în încăperile din locuința dvs. prin orificiile de ventilație sau de evacuare din tavan.

Într-un sistem split, aparatul de aer condiționat este împărțit în două unități, așa cum sugerează și numele. Una este situată în exterior, de obicei pe un perete exterior, iar celălalt este în mod normal montat pe perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.