Criptomoneda emblema – Bitcoin – a cunoscut in decursul existentei sale cresteri fulminante, ce au imbogatit fara doar si poate investitori numerosi. Desigur ca exista si categoria celor care nu au avut decat de pierdut. Asta s-a intamplat mai mult din cauza ca asa zisele investitii pe care le-au facut s-au dus pe lucruri banale, nefolositoare.
Asa cum ar trebui sa fie in cazul oricarei investii, inainte de a scoate banul trebuie sa fii pe deplin constient de ceea ce reprezinta criptomonedele si care sunt avantajele tale pe termen scurt si pe termen lung. Aceleasi sfaturi le identifici si daca citesti pe platforme special concepute pentru asta, cum este Criptomonitor.ro. Dupa ce te asigura ca stii cat de cat despre ce este vorba, cel putin la nivel de baza, poti sa continui cu investitia. Nu exista prea mari diferente intre investitiile ce vizeaza bitcoin si cele ale altor criptomonede. Important este sa ai habar referitor la modul in care se pot folosi si la tehnologia dupa care au fost dezvoltate.
De asemenea, daca doresti sa pariezi pe o anumita moneda virtuala, este bine sa stii cine a creat-o, de ce si cu ce scop. Astfel de informatii se vor dovedi utile la un moment dat. Daca vei intreba pe oricine a avut sau are o pasiune pentru bitcoin sau alte monede, ti se va spune ca trebuie sa fii atent la doua aspecte importante. In primul rand, nu e deloc indicat sa investesti o suma mai mare decat stii ca esti dispus sa pierzi fara sa te afecteze. Apoi, trebuie sa ai in vedere ca nu este recomandat a investi bani in ceva despre care nu intelegi mare lucru. Nu ii vad sensul.
Bitcoin-ul si cum functioneaza moneda?
Potentialul acestei monede este unul urias, iar cunoscatorii stiu asta. Este adevarat ca inca nu s-au realizat reglementari nationale si internationale cu privire la moneda, iar asta provoaca incertitudine. Trebuie sa intelegi, in orice caz, atat tehnologia, cat si fundamentele.
Este de asemenea bine sa iti faci o strategie dupa care sa te ghidezi odata luata aceasta decizie. Poti sa ai in vedere desigur diversificarea portofelului virtual. Nu este obligatoriu nicidecum sa ai numai bitcoin, de exemplu. Important este sa ai incredere in strategiile pe care le aplici, sa stii ca mergi la sigur.
Cum cumperi criptomonede si ce faci mai departe
Unii ii sfatuiesc pe incepatori sa aiba in vedere o suma satisfacatoare de bani, dupa care sa uite – metaforic vorbind – pentru un timp de respectiva investitie. Dupa capitalizarea de piata trebuie sa faca asta, urmand ca dupa un an sau doi sa fie surprinsi de ceea ce vor gasi in cont. Totul este la risc – asta e sigur.
Altii sunt de parere ca nimeni nu ar trebui sa investeasca mai mult decat isi permite. Este foarte important ca acest pas sa nu le influenteze viata. In orice caz, legat de valoarea Bitcoin-ului si a oricarei alte monede virtuale, nu ai de unde sa stii niciodata cum evolueaza. Trebuie doar sa fii mereu in tema. Pentru asta te invit sa citesti stiri de actualitate despre criptomonede pe criptomonitor.ro.