Curs autorizat de limba engleza in completarea celui de ghid

Din copilarie am fost fascinata de ghizi. Ii apreciam fiindca stiau totul si ii invidiam fiindca aveau posibilitatea sa calatoreasca in toata lumea. Sa te plimbi gratis si sa fii admirat de copii si de maturi pentru cunostintele tale! Sa spui povesti interesante despre obictivele turistice care apar, ca oamenii sa doreasca sa faca popas si sa le viziteze. Asa a luat nastere pasiunea mea pentru geografie, desi nu-mi placeau limbile straine. Fiecare om este facut sa exceleze intr-un domeniu, iar eu nu sunt nici acum sigura daca nu-mi placea engleza sau am detestat numai profesoara de engleza, care se considera pe un piedestal, iar pe noi ne vedea cu ani lumina in urma culturii si stiintei ei!
Am termiat Facultatea de Geografie, cursuri autorizate de ghizi, dar la capitolul limbi straine nu stau bine. Am vrut sa ma duc intr-o vara ca voluntar in Africa, fiindca fusesem invitata sa-i invat geografie si cateva lectii de viata pe cei de-acolo, dar am renuntat in ultimul moment, fiindca nu le-as fi putut preda in engleza. M-am simtit foarte vinovata, mai ales cand mi s-a spus ca multi sunt orfani si ca ar da orice sa poata da mana cu un alb…
Tocmai de aceea nu am avut vacanta, ci m-am inscris la un curs engleza pe Cursuri Autorizate.eu. La primul curs m-am dus la fel de timorata ca la liceu. Asteptam sa vina profesoara sa ne priveasca de sus, sa-si dea ochii peste cap cand gresim ceva, sa se strambe a nemultumire, dar am avut parte de cei mai buni profesori din lume.
Cu rabdare, ne-au luat de la zero cu reguli fonetice si gramaticale, cu termeni elementari, apoi din ce in ce mai dificili, aplicand principiul de la apropiat la indepartat si de la cunoscut la necunoscut.
Deodata engleza nu mi s-a mai parut asa de grea, iar astazi, la doi ani dupa absolvire si de condus grupuri de turisti romani la Londra, nici nu mi se mai pare o limba straina.
Ma aud vorbind fluent si nu-mi vine sa cred. Discutiile mele cu hotelierii si cu firmele prestatoare de servcii din Anglia sunt fluente, nuantate, cu nivel sporit de cultura, fiindca de la afaceri trecem la istorie, literatura si filosofie. Sunt o persoana norocoasa fiindca am gasit oamenii potriviti care sa se ocupe de mine si nu am ramas acolo unde m-a lasat profesoara de engleza.
La cursurile autorizate de engleza au venit chiar si batranei care doreau sa-si viziteze copiii si nepotii stabiliti in afara. Metodele didactice si materialele (inregistrari, ziare si reviste in engleza, carti cu benzi desenate pentru adulti) au dat roade.
Abia acum pot sa afirm cu tarie ca mi-am indeplinit menirea. Calatoresc, comunic si explorez intreaga lume. Vara viitoare ma voi duce ca voluntar in Africa, iar acum sper sa-i invat si putina engleza si romana pe copii de acolo.
Este minunat ca in Romania exista un furnizor de cursuri autorizate la cel mai inalt nivel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.