Care sunt avantajele unei locuinte construite recent in comparatie cu una veche

 

Daca sunteti in cautarea unei locuinte de cumparat sau a unui imobil de inchiriat, cu siguranta ati observat mari diferente de pret in ce priveste anumite locuinte in raport cu altele. E posibil sa fi observat ca cele noi sunt cu cel putin 10% mai scumpe decat cele vechi, mai ales in cazul celor construite inainte de 1975-1977. Dupa cum bine stim, in anul 1977 a fost un mare cutremur in Romania, care, pe langa faptul ca a distrus numeroase cladiri, a adus cu sine si slabirea structurii de rezistenta a cladirilor construite pana la acel moment.

Practic, daca ne alegem un imobil vechi, ne punem pe noi si pe familia noastra in pericol crescut de risc seismic. Putem sta linistiti, bine mersi, pana ce nu se intampla un eveniment nefericit, care ne-ar putea pune in pericol viata, dar si siguranta zilei de maine. Este un risc pe care vi-l asumati automat din start.

In schimb, un apartament nou, construit intr-un complex rezidential aduce cu sine o serie de beneficii. Din pacate, insa, pentru multi dintre noi pretul poate parea ceva mai piperat, mai ales daca nu dorim sa facem imprumut la banca. Ca exemplu, pretul pentru un apartament cu doua camere se situeaza, in medie, in jurul sumei de 60 000 de euro. Unii ar putea spune ca este o suma perfecta, iar altii ar putea stramba din nas.

Expertii in anunturi imobiliare de la Compari Imobiliare va respecta deciziile pe care doriti sa le luati, indiferent daca doriti sa optati pentru un apartament vechi sau pentru unul nou. Totusi, dorim sa va aducem in acelasi timp si o serie de argumente privind avantajele cumpararii unui imobil construit recent, pentru a va putea ajuta in luarea unei decizii cat se poate de intelepte pe viitor.

  1. Siguranta

Fata de locuintele vechi, cele noi aduc un plus real de siguranta impotriva factorilor meteorologici mai mult sau mai putini extremi, precum umiditate crescuta, temperaturi puternic negative, vant puternic si cutremure.

  1. Economie

Datorita faptului ca in prezent constructiile noi incearca sa intruneasca pe cat posibil cele mai inalte standarde de calitate in ce priveste noile norme de constructie, majoritatea vor prezenta izolatii externe de cea mai buna calitate, care va vor ajuta extrem de mult si pe timp de vara, dar si in timpul iernii. In timpul verii va veti bucura de o temperatura confortabila in locuinta, iar in timpul iernii izolatia termica va impiedica pierderea caldurii prin pereti.

  1. Facilitati extra

Dezvoltatorii de imobilare incearca pe cat posibil sa isi atraga clientii prin crearea unor adevarate oaze de liniste si de siguranta in cadrul complexelor imobiliare. Veti vedea ca acestia asigura de cele mai multe ori spatii de joaca pentru copii, minimarketuri in apropiere, restaurante, gradinite, paza, acces privat, curse speciale de tip maxi-taxi, diferite terenuri de sport, sali de fitness si parcuri. In acest fel dumneavoastra nu veti simti niciun neajuns si nu va trebui sa va deplasati prea mult pentru a avea la dispozitie cele trebuincioase unui trai decent.

  1. Personalizare

Dezvoltatorii tin foarte mult cont de nevoile si preferintele clientilor, de aceea ofera optiunea de a alege materialele de constructie dorite, felul in care sunt impartite camerele, finisajele. Asta numai in cazul in care blocul se afla in constructie, iar clientul da un avans pentru ca atunci cand este gata construit sa se poata muta direct acolo.

 

In alegerea locuintei totul depinde de ce asteptari aveti, dar si ce buget sunteti pregatiti sa investiti. Daca nu gasiti pe piata nimic care sa va multumeasca, asteptati, pentru ca e posibil ca in curand sa soseasca oferte din ce in mai diversificate, pentru ca piata imobiliara din Romania este intr-o continua crestere, din ce in ce mai mulata pe nevoile si asteptarile clientului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.