Rasfatati-va in Bulgaria in luna de miere

Multe cupluri renunta la luna de miere din considerente financiare, dar macar o mica evadare dupa nunta este absolut necesara si bine meritata dupa agitatia din jurul evenimentului casatoriei. Un sejur in Bulgaria poate fi o vacanta la pret accesibil pentru un cuplu de tineri casatoriti.

Distanta accesibila spre litoralul bulgar

Avantajul alegerii litoralului bulgar este ca se poate calatori inspre aceasta destinatie cu masina personala sau cu autocarul, iar drumurile sunt in stare buna. La cazare, asigurati-va ca masina este supravegheata nonstop si protejata de hoti (exista parcari supravegheate contracost), dar problemele de acest gen nu mai sunt atat de frecvente precum in anii anteriori.

Dacă va aflati in nordul Romaniei, puteti alege sa mergeti, de exemplu. spre Sunny Beach din Bulgaria cu avionul, o statiune aflata in sudul tarii. Cereti o oferta unei agentii turistice pentru a gasi cea mai buna varianta de calatorie.

All inclusive la preturi decente

Relaxarea poate fi maxima daca alegeti un pachet de servicii all inclusive, iar in Bulgaria preturile pentru astfel de pachete sunt accesibile. Spre deosebire de Romania, in Bulgaria puteti gasi in oferta all inclusive servicii mai diverse: pe langa cele trei mese ale zilei si diverse bauturi si alte oferte ale restaurantului si barului, consultati ofertele hotelurilor pentru a vedea ce anume propune fiecare pachet (activitati sportive, de relaxare etc.).

Distractie, dar si obiective turistice

Sunny Beach este o statiune comparata de multi turisti romani cu Mamaia, avand multe cluburi si locuri de distractie pentru tineri. Plaja este apreciata de turisti pentru nisipurile fine, iar pe unele plaje private se gasesc sezlonguri contracost. Apa marii este, de obicei, o incantare, fiind limpede, iar pe langa balaceala sunt si multe variante de distractie pe mare.

O calatorie la Balcic nu ar trebui ratata de nici un roman, dat fiind ca acolo este un colt de istoria romaneasca – in perioada 1913-1940, Balcicul a apartinut Regatului Romaniei, aici fiind resedinta de vara a Reginei Maria.

Rasfat culinar

Bucataria bulgara este un mix intre cea balcanica si bucatele gustoase mediteraneene. Daca veti gasi un restaurant pe plaja, unde sa savurati imbietoarele mancaruri pe fondul sunetelor valurilor si mangaiati de briza, amintirea culinara va fi de neuitat.

Dintre mancarurile traditionale, puteti incerca patiseriile, iaurtul, salata shopska, musaca, ghiveci, sarmale, ciorba de fasole, dar si pestele este nelipsit in ofertele restaurantelor de pe litoralul bulgar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.