Unde gasim motoare electrice cu 2 turatii?

Astăzi, mă gândeam să vă povestesc, câte ceva, despre un produs de care ne lovim mereu prin gospodărie. Este drept că ne-a intrat atât de mult în obișnuință, încât nici nu mai suntem conștiente de existența sa. Ele intră în componența electrocasnicilor mari, dar și a celor mici. Mai mult, aproape că nu există prin casă nici un produs racordat la curentul electric care să nu aibă în componența sa un motor electric. Doar că atunci când se defectează un aparat electric eu m-am obișnuit să îl chem pe al meu soț. De curând, l-am auzit spunându-i unui prieten că este în căutarea unor motoare electrice cu 2 turatii și nu știe unde le poate găsi.

Cum eu, în acel moment, mă găseam pe calculator și nu știam despre ce fel de motoare este vorba, m-am hotărât să-i fac o surpriză soțului meu. Am intrat pe Wikipedia unde am găsit foarte multe informații despre motoare, dar nimic despre motoare cu mai multe turații.


Iată că printr-o căutare rapidă am reușit să intru pe www.bracomotoareelectrice.ro, o firmă al cărei obiect principal de activitate sunt motoarele. De la ei am aflat că motoarele electrice se pot construi cu două și chiar trei turații. Un astfel de tip de motoare electrice se folosesc în sistemele aplicate din industrie ce necesită un cuplu constant. Din câte am înțeles eu, acest tip de motor electric este foarte eficient pentru ventilatoarele industriale.

Ele sunt construite pentru o tensiune standard de 400 V și o frecvență de 50 Hz. Aici găsim astfel de motoare având următoarele caracteristici tehnice:

• 3000/1500 rpm; 2/4 poli,
• 1500/750 rpm; 4/8 poli,
• 1500/1000 rpm; 4/6 poli,
• 1000/750 rpm; 6/8 poli.

La cerere se pot executa motoare cu bobinaj unic Dhlander sau cu bobinaj dublu și de asemenea cu turații speciale. Pentru protecții la umiditate sau praf, precum și pentru temperaturi mai mari de 40 grade C sau pentru temperaturi scăzute, aici veți putea comanda motoarele corespunzătoare pentru toate nevoile voastre.

Chiar am reușit să îl surprind pe soțul meu când i-am spus că poate găsi motoare electrice cu 2 turatii la o firmă cu capital 100% românesc și anume, BRACO MES. Această companie încă din 1994 s-a ocupat de producția, importul, dezvoltarea și repararea de motoare electrice. Pe lângă motoare la această firmă se mai poate găsi reductoare de turație, ventilatoare industriale precum, compresoare de aer și chiar generatoare electrice.

Ce i-a placut sotului meu pe bracomotoareelectrice.ro ?

Surprinderea soțului meu s-a transformat în uluire atunci când a pătruns pe bracomotoareelectrice.ro și a început să se documenteze despre produsele oferite de această companie. Acest efect a venit din gama fosrte diversificată de motoare electrice puse la dispoziția clienților, dar și de faptul că sunt disponibile pentru diverse medii, cum ar fi: mediii umede, medii cu praf sau medii cu temperaturi ridicate.


La fel de mult a fost surprins că aici poate să își repare vechiul motor ce s-a defectat. Acest lucru este posibil fiindcă BRACO MES dispune de toată gama de utilaje pentru a putea face orice operație de reparație a motoarelor electrice. Pentru ei schimbarea arborelui motor, bobinarea, echilibrarea dinamică și multe alte operații sunt lucrări pe care le fac pe bandă rulantă.

Dacă veți intra și voi pe bracomotoareelectrice.ro veți putea găsi orice tip de motor electric de care aveți nevoie. Iar atunci când vreți să ieșiți mai ieftin puteți să apelați la repararea produsului vostru care s-a defectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.