Care sunt cele mai periculoase greseli de intretinere a unui automobile marca Mercedes Benz?

In mod cert, orice persoana care detine o masina din marca Mercedes Benz se bucura de numeroase avantaje atat din punctul de vedere al sigurantei oferite de automobil, cat si privitor la aspectele de estetica, aceasta fiind de un grad inalt de eleganta si rafinament. Totusi, din dorinta de a ingriji corespunzator automobilul, unii proprietari apeleaza la o serie de solutii mai mult decat necesare, ce se transforma in greseli de intretinere. Acesta este cazul cand „ceea ce e mai mult strica”, spun expertii de la DiagnozaMB.

Asadar, pentru a preveni eventualele neplaceri din astfel de cauze, expertii in marca Mercedes Benz de la DiagnozaMb (ale caror servicii sunt descrise amanuntit pe site-ul diagnozamb.ro) precizeaza care sunt cele mai frecvente greseli de intretinere:

Alimentarea cu carburant intr-o maniera gresita:

  • Defectarea pompei de injectie este o cauza frecventa ce are loc mai ales ca urmare a alimentarii unui motor de tip diesel cu benzina, aceasta fiind o operatiune destul de periculoasa. Cazurile care nu sunt extrem de grave presupun constientizarea acestei alimentari gresite dupa doar unul sau doi litri de benzina. Daca, insa, este vorba despre o cantitate de benzina mai mare, atunci singura solutie este de a goli continutul rezervorului pentru a-l realimenta corect.
  • Alimentarea cu motorina a unui motor pe benzina este o alta situatie frecventa, cauzata de neatentie. La fel ca si in situatia anteriora, o cantitate mica de astfel de combustibil nu presupune un grad inalt al gravitatii, insa in caz contrar trebuie sa se apeleze la golirea rezervorului.

Alimentarea cu ulei de motor – principalele greseli:

  • Fiecare tip de automobil presupune o necesitate a unei anumite cantitati de ulei de motor. Totusi, desi majoritatea soferilor respecta aceasta cerinta, exista frecvent sansa sa se constate ca nivelul in baie a depasit limita maxima indicata pe joja, asta ca urmare a schimbului sau a completarii nivelului de ulei. Principala cauza in acest sens este turnarea in exces a cantitatii de ulei ce poate duce chiar la cedarea simeringului de etansare de pe arborele cotit al motorului.
  • Remedierea greselii de mai sus trebuie realizata doar in cadrul unui service autorizat, de preferinta specializat in Mercedes Benz si nu pe cont propriu. Acolo, cu ajutorul unui dispozitiv special creat, prevazut cu o teava de absorbtie, se va regla nivelul de ulei. https://www.diagnozamb.ro/wp-content/uploads/2015/10/DSC_1503.jpg

Completarea lichidului de frana

  • Una dintre cele mai frecvente greseli a soferilor atunci cand vine vorba de completarea cu ulei de frana este reprezentata de o cantitate mica din acest lichid turnata pe langa rezervorul pompei centrale de frana. Astfel, ca urmare a caracterului extrem de coroziv al lichidului de frana, prelingerea acelor picaturi pe caroserie va avea un efect destul de neplacut si de costisitor ulterior.
  • Totodata, o alta eroare frecventa este nedepistarea lipsei de etansare in cazul in care este necesara o cantitate mult prea mare de lichid de frana, ceea ce poate avea influente negative asupra intregului sistem de franare.

Exista numeroase tipuri de greseli in ceea ce priveste ingrijirea unei masini marca Mercedes Benz. De exemplu, foarte multi soferi nu achizitioneaza sortimentul de ulei potrivit. Totusi, daca se comite oricare dintre erorile prezentate mai sus, indicat ar fi sa se apeleze imediat la un service autorizat, asa cum este DiagnozaMb. Acolo, personalul specializat pe gama de masini Mercedes Benz va reusi sa identifice problema si sa gaseasca cele mai bune cai de rezolvare ce presupun eficienta maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.