Ce facem daca observam fluctuatii de tensiune

Aparatele electronice si electrocasnicele pe care le avem in casele noastre necesita o tensiune constanta in functionarea lor de zi cu zi, iara asta inseamna ca avem nevoie de stabilizatoare de tensiune. Aceste dispozitive au rolul de a mentine o tensiune constanta pentru aparatele electronice si electrocasnice, astfel incat aparatele sa nu fie afectate in niciun fel daca au loc caderi de tensiune sau fluctuatii de tensiune in reteaua de distributie a energiei electrice. Nu doar variatiile de tensiune pot afecta aparatele din locuinta, ci si variatiile de temperatura.

 

Atunci cand folosim un stabilizator de tensiune, el va asigura o tensiune constanta chiar daca in retea apar fluctuatii, iar aparatele noastre vor fi alimentate corect. In mod normal, exista fluctuatii aproape tot timpul, dar ele sunt mici si nu depasesc o anumita limita care poate fi considerata periculoasa. In unele cazuri, se poate vedea pe lampile cu incandescenta din casele noastre un efect de licarire. Cand observam asta, vom sti ca avem fluctuatii de tensiune, iar poate cel mai vizibil este acest efect pentru cei care locuiesc la tara, unde fluctuatiile de tensiune pot fi mai frecvente.

 

Au fost numeroase cazuri in care oamenii care locuiesc la tara li s-au defectat mai multe aparate din casa tocmai din cauza acestor variatii ale tensiuni de alimentare la priza. Daca observi ca becurile din casa au acel efect de licarire, atunci neaparat ai nevoie de un stabilizator de tensiune, pentru ca, daca de exemplu folosesti un calculator, exista riscul ca acesta sa se defecteze dupa un timp si nu are rost sa cheltui bani ca sa iti cumperi altul. Mai bine previi si achizitionezi un stabilizator de tensiune, care este ca o investitie pe termen lung.

 

Concluzia ce reiese din ce s-a scris mai sus este ca aparatura din locuinta trebuie protejata, iar asta se poate realiza atat cu stabilizatoare de tensiune, cat si prin alte metode, cum ar fi folosirea unui UPS. Asta insa este o alta tema care trebuie abordata mai detaliat.

 

In magazinul online e-acumulatori, gasesti o gama variata de stabilizatoare de tensiune, ideale pentru televizioare, home cinema, electrocasnice si asa mai departe. Viziteaza magazinul si vezi stabilizatoare de tensiune, UPS-uri si multe alte produse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.