Relaxare in echipa

Am citit la un moment dat un articol despre un om care a plecat sa traiasca singur, drept experiment personal. Concluzia biletului gasit dupa moatea sa a fost una interesanta si facea referire la faptul ca omul este pana la urma un animal social si fiecare dintre noi este facut sa traiasca in societate. Este drept, nu trebuie sa ne placa toti cei din jur, asa cum nici cei din jur nu sunt obligati sa ne devina fani, insa de fiecare data exista un grup de oameni, alaturi de care sa poti dezvolta hobby-uri, alaturi de care sa ai discutii interesante. Un studiu a aratat faptul ca este de ajuns sa ai in viata trei oameni care sa te placa si care sa te aprecieze. Este valabila si reciproca.

Un alt experiment social care mi-a ramas in minte, consta in istoria unui grup care a plecat in jungla pentru o perioada indelungata de timp. Totul a fost bine si frumos cata vreme au existat alimente de ajuns. Serile erau interesante si relaxante, petrecute fiind in lumina focului de tabara si in sunetul chitarilor si al povestilor, iar zilele incarcate in plimbari de destindere. Asa cum scriam, cand alimentele s-au sfarsit, totul s-a dus de rapa. Omului modern ii este greu sa se adapteze la vanat sau exclusiv la hrana naturala, la muschi, ciuperci si doar fructe. Astfel, grupul a revenit in societate.

Cea mai buna combinatie in viata, daca ma pot exprima asa consta in echilibru. Un echilibru intre liniste si zbaterea job-ului asigura sanatatea mintii si a organismului in aceeasi masura.

Sunt job-uri statice, unde oamenii isi petrec multa vreme stand pe scaun, punandu-si doar mintea la contributie. Uneori, munca psihica este una mult mai grea, comparativ cu cea fizica. Dupa ce ai sapat in gradina, faci o baie calda, te culci si te trezesti ca nou, pe cand munca in ceea ce implica mintea si totodata, oboseala psihica cer un timp de pauza mai mare. Un team building outdoor este solutia ideala pentru angajatii de acest tip si nu numai. Reprezinta un moment de relaxare, un moment in care iesi din cotidian, iti cunosti colegii, socializezi.

Incearca, cu siguranta iti va arata o alta lume si dupa, ai sa vezi lumea la randul tau prin alti ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.