Tot ce trebuie sa stii despre apartamentele noi

Daca ai gasit un apartament care iti place si ai cazut de acord cu dezvoltatorul imobiliar sa „il pastreze” pana te decizi, sa stii ca lucrurile devin serioase. Daca ai semnat un antecontract, desi respectivul imobil este in stadiu de constructie, ti-ai luat deja un angajament. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care este vorba despre o zona buna, un cartier curat si aerisit.

Nu este o regula, insa este un lucru normal pana la urma. De aceea este important sa citesti si termenii respectivului act inainte de a lua o decizie. Acesta este, insa, numai unul dintre aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere. Cand incepi cautarea unui apartament nou trebuie sa fii foarte bine pregatit. Desigur, asta numai in situatia in care doresti ca totul sa se desfasoare corespunzator si sa nu te impiedici de surprize neplacute ulterior.

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi un apartament?

Inca dinainte de a semna actele de vanzare – cumparare, este esential sa iti faci un plan bun dupa care sa te ghidezi. In continuare iti prezint principalii pasi asupra carora trebuie sa te axezi pentru ca lucrurile sa mearga in directia cea buna.

Ce suma esti dispus sa investesti?

Nu, nu te poti gandi la acest aspect dupa ce incepi sa vizitezi apartamente pentru ca in  acest fel ai putea sa iei decizii pripite. Este important sa stii de la bun inceput care este suma pe care o poti investi in acest sens, de cati bani dispui si ce mai poti pune deoparte intre timp. Chiar daca ar putea aparea la un moment dat un imobil mult mai frumos decat te-ai fi asteptat, daca costurile acestuia depasesc bugetul stabilit, cel mai bine e sa iti continui cautarea. Nu ai vrea ca pentru restul vietii sa platesti rate uriase numai pentru ca nu ai fost bine organizat si hotarat la inceput.

Cand trebuie sa ai banii necesari?

Chiar daca ti se pare ca timpul este de partea ta, specialistii in imobiliare recomanda celor ce doresc sa investeasca intr-un imobil, sa dispuna intai de banii necesari si abia apoi sa porneasca in cautarea apartamentului perfect.

Este destul de evident faptul ca lucrurile se misca in jur cu o viteza enorma si la fel se produc schimbari si in domeniul imobiliar. Asigura-te, deci, inainte de toate, ca banca iti acorda creditul de care ai nevoie si continua apoi demersul.

Cum stiu ca am ales apartamentul potrivit?

In acest sens, Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Brasov, despre care puteti afla mai multe accesand www.avantgarden3.ro, recomanda analizarea atenta a anumitor aspecte din cadrul respectivului imobil.

Conform acestuia, oricat de bine s-ar prezenta un apartament pe pagina de promovare, in realitate trebuie sa te preocupe anumite elemente si calitatea acestora. Modul in care se prezinta instalatiile sanitare si cele electrive, calitatea zugravelilor, dimensiunile camerelor si cifrele notate in contract sunt numai cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le verifici cu minutiozitate.

Chiar daca este vorba despre un apartament nou, nu ai de unde sa stii cine a fost echipa care l-a construit, care este siguranta pe care o ofera, dar nici daca locul in care este ridicat ansamblul rezidential este unul stabil si iti ofera protectie in caz de cutremur.

Toate acestea nu le poti afla decat luand in considerare etapele mentionate si elaborarea unei liste exacte de care sa te tii. Apoi poti porni in cautarea apartamentului mult visat si in intocmirea actelor de vanzare – cumparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.