De unde cumparam cauciuc bicicleta?

Când ești o femeie matură, cu serviciu și obligații casnice, este destul de greu să ajungi la o sală de fitness. Totuși de la o anumită vârstă ai nevoie de cât mai multă mișcare pentru a-ți păstra formele din tinerețe. Eu folosesc bicicleta pentru a-mi păstra silueta și în același timp să rezolv și unele din sarcinile zilnice. Folosind bicicleta, chiar de mai multe ori pe zi, pentru diverse cumpărături, vizite sau plimbări am observat că un cauciuc bicicleta deja aproape s-a deteriorat.

Bicicleta este un vehicul ce a influențat puternic istoria atât privind cultura, cât mai ales industria. Aceasta din urmă a dus și la modernizarea acestui vehicul „verde”, folosindu-se de materialele moderne și de proiectarea asistată de calculator. Astăzi bicicleta este nelipsită din activitatea oamenilor. Ea este folosită pentru recreere, pentru deplasare, pentru sportul ce se numește ciclism, dar și în servicii de curierat, aplicații militare sau mai nou chiar în fitness.

Dar să revin la problema ce mă stresează și anume: să găsesc anvelopa potrivită pentru bătrâna mea bicicletă. Pe piață au apărut o mare diversitate de biciclete datorită noilor tehnologii inovatoare. Cum nu sunt expertă în cauciucuri de bicicletă am ales să mă documentez accesând piese-accesorii-biciclete.ro, căci v-am zis deja că sunt o persoană foarte ocupată. Cum anvelopa este cea care face legătura dintre vehicul și sol eu zic că este important ca anvelopa să prezintă rezistență minimă la rulare, dar și o rezistență sporită  la pene. Cineva îmi spunea, că dacă îmi doresc o mai mare aderență pe aproape orice teren și o rezistență mai mare la uzură, să aleg anvelope de cauciuc dual-compus. Pentru mine este destul de important să mă încadrez și în bugetul familiei, dar și să îmi achiziționez o anvelopă performantă.

Ce trebuie să știi despre cauciuc bicicleta?

Atunci când vrei să înlocuiești un cauciuc bicicleta este foarte important să știi dimensiunile de anvelope compatibile recomandate de producătorul bicicletei tale. Fiți sigure că doar intrarea cauciucului între brațele basculei nu este suficientă. Căci atunci când te plimbi cu bicicleta cauciucul,  datorită drumului accidentat asociat cu greutatea ta, poate să producă frecarea anvelopei de brațe.

Prin documentare am aflat că o anvelopă are imprimate pe lateral două numere: primul reprezintă diametrul jantei, iar cel de-al doilea îți arată lățimea cauciucului. De asemenea, am aflat că există mai multe caracteristici ale anvelopelor și anume:

–         Anvelope pliabile foarte ușor de transportat și depozitat, dar mai scumpe;

–         Anvelope cu nituri recomandate mai ales pe teren înzăpezit sau cu gheață;

–         Anvelope rezistente la înțepături prevăzute cu o centură de fibre aramide foarte durabile;

–         Anvelope cu cauciuc moale sau tare. Primul tip de cauciuc este mai aderent , în timp ce cel de-al doilea este ai rezistent.

Ei bine, în cazul în care drumurile frecventate se înnoroiază după ploi este bine să îți dotezi bicicleta cu un tip de cauciuc bicicleta care să nu se încarce cu noroi. O lățime mai mare este necesară pentru suprafețe  noroioase sau cu obstacole, iar o lățime mai mică merge la suprafețe plane și netede. Când alegeți lățimea cauciucului trebuie să fiți atente la lățimea jantei și la distanța dintre brațele furcii.

Dacă puținele mele sfaturi nu v-au ajutat, intrați pe piese-accesorii-biciclete.ro unde veți găsi toate tipurile de anvelope pentru biciclete. Apoi faceți ca mine, apelați la un ajutor calificat, pe care cei de pe site vi-l dau negreșit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.